Turkse aardappelen - een straatgerecht dat je thuis kunt maken met de smaken van Istanbul

Turkse aardappelen - een straatgerecht dat je thuis kunt maken met de smaken van Istanbul

Kumpir is een populair straatgerecht van in boter gebakken aardappelen met verschillende heerlijke toppings.

Dit recept is een exacte replica van wat je in de straten van Istanbul kunt vinden, en je kunt er thuis van genieten door mijn eenvoudige instructies te volgen.

Dit Turkse kumpir recept moet je echt uitproberen! Bewaar het recept, deel het op social media.

Grote aardappelen worden gebakken, doormidden gesneden en gemengd met kaas en boter. Je kunt dan verschillende toppings kiezen.

Zo anders en zo populair

Sommige restaurants bieden wel 20 toppings, en veel daarvan zijn vegetarisch. De kumpir wordt dan geserveerd met een saus naar keuze; gangbare opties zijn ketchup en mayonaise.

De wijk Ortaköy in Istanbul ligt aan het water en is populair vanwege de kumpirrestaurants. Er zijn er verschillende vlak naast elkaar en ze verkopen de beste Turkse gevulde gebakken aardappelen die je ooit hebt geproefd.

Turkse aardappelen Kumpir

Ingrediënten

Aardappelen:Voor het maken van kumpir kun je het beste grote en gelijkmatige roodbruine knollen gebruiken, zodat je ze met allerlei soorten vulling kunt vullen. Het is het beste om aardappelen van dezelfde grootte te gebruiken, zodat ze gelijkmatig bakken.

Boter:Voor elke aardappel heb je ongeveer een eetlepel boter nodig.

Kaas:In Turkije wordt Kashar kaas gebruikt om kumpir te maken, maar omdat die niet overal verkrijgbaar is, kun je geraspte mozzarella gebruiken.

Toppings:Als het gaat om kumpir toppings, zijn er veel om uit te kiezen. Enkele van mijn favorieten zijn: maïs, geroosterde plakjes worst, Turkse bulgursalade (kisir), huzarensalade (olivier), gesneden olijven, champignons, ingemaakte rode kool en ingemaakte komkommers.

Hoe maak je kumpir klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was en droog de aardappelen grondig. Prik met een vork enkele gaatjes in elke aardappel en wikkel ze in aluminiumfolie.
  2. Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 1 uur in de oven tot ze helemaal gaar zijn.
  3. Terwijl de aardappelen bakken, maak je de vulling klaar in kommen en borden en zet je deze op tafel. Je kunt salades, champignons, maïs, zuurkool en olijven van tevoren klaarmaken.
  4. Als de aardappels gaar zijn, laat ze dan 5 minuten afkoelen zodat je ermee kunt werken. Haal de aardappelen uit de folie en snijd ze doormidden zonder ze helemaal door te snijden.
  5. Klop de aardappelpulp met een vork en voeg de boter en kaas toe met een snufje zout. Klop nogmaals om de aardappels glad te maken.
  6. Vul de aardappelen met je favoriete vulling en serveer direct.

Hoe eet je kumpir op de juiste manier?

Besprenkel de kumpir na het toevoegen van alle gewenste vullingen met mayonaise en ketchup (als je dat lekker vindt) en roer dan met een lepel of vork.

Probeer bij elke hap een stukje luchtige aardappel te combineren met de toppings en geniet!

Vorige publicatie: Boekweitschotel met kaas en kruiden: een recept voor wie om zijn gezondheid en budget geeft

Volgende publicatie: Een nieuwe manier om aardappelpuree te maken die de sociale netwerken heeft veroverd

Gerelateerde publicaties