Caloriearme okrosjka voor een warme zomerdag. Licht en verfrissend.
De basis van de dressing is natuurlijke yoghurt.
De vleescomponent is gekookte kipfilet.
Caloriearme okrosjka voor 50-plussers
Ingrediënten
(voor 4 porties)
- Jonge verse aardappelen - 4 middelgrote knollen;
- Verse eieren - 4 stuks
- Gekookte kipfilet (zonder bot en zonder vel) - 400 gram;
- Jonge verse komkommers - 2 stuks
- Jonge verse radijs - 8 middelgrote wortelgroenten;
- Verse groene uien - 1 klein bosje;
- Verse dille - 1 klein bosje;
Voor de dressing:
- Natuurlijke (Griekse) yoghurt zonder toevoegingen - 1 pakje (400 gram);
- Drinkwater - 1 liter;
- Verse citroen - 1 kleine vrucht;
- Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.
Kooktechniek
- Was de aardappelen goed en kook ze gaar in “uniformen”. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Kook de eieren, koel ze af, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Snijd de gekookte en afgekoelde kip in kleine blokjes. Snijd ook de komkommers en radijsjes op dezelfde manier.
- Hak de verse dille en groene uien fijn.
- Doe alles in een grote slakom.
- Bereid de dressing. Meng de yoghurt met water en citroensap. Voeg zout en peper toe. Meng alles goed.
- Vul alle ingrediënten in de slakom met de dressing en meng.
- Dek de slakom af met huishoudfolie en zet hem in de koelkast.
- Laat 45-60 minuten trekken.
Serveer koel met sneetjes geroosterd brood.