Interessant en gezond: de meest Russische sandwich voor 50-plussers. Een ongewone snack voor op tafel uit het verleden

Interessant en gezond: de meest Russische sandwich voor 50-plussers. Een ongewone snack voor op tafel uit het verleden

Een van de eenvoudige gerechten die altijd "op hoera!" gaat, is het "meest Russische broodje". Een voorgerecht dat ik halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw met vrienden bedacht. Maar toen bleek dat soortgelijke hapjes in veel post-Sovjetgezinnen voorkwamen. Het werd tijd om een traditioneel recept in een moderne versie te maken.

"Waarmee gaan we de gasten voeden? Waarom heb je je vrienden gebeld toen er een 'muis' in de koelkast hing?". Zulke vragen waren er nooit en zijn er ook niet in ons huis. Het lukt me altijd om "soep van een bijl" te koken en de tafel te dekken voor lieve gasten.

Hoe kook je rode bieten voor de meest Russische sandwich?

Rode bieten kunnen op twee manieren worden gekookt: ze kunnen gaar worden gekookt of in de oven (in folie) worden gebakken. Het kan ook in de magnetron.

Kant-en-klare bieten moeten van de schil worden ontdaan. Rasp ze op een grove rasp.

Wat voor brood gebruik je voor de meest Russische sandwich?

Je kunt het beste Borodino-brood gebruiken. Of ander donker brood met granen en noten. Snijd het brood in dikke plakken. Anders vallen de broodjes uit elkaar.

Wat voor komkommers gebruik je voor de meest Russische sandwich?

In de gouden jaren 90 gebruikten we Bulgaarse augurken voor deze snack. Knapperig, lekker, zoetzuur, met azijn. En nu kun je soortgelijke augurken kopen.

Je kunt ook tonvormige augurken gebruiken. Klein.

Hoe maak je de meest Russische sandwich?

Ingrediënten

  • Verse bieten - 3-4 middelgrote wortelgroenten;
  • Ui - 1 middelgrote bol;
  • Droge adzhika - 1 el;
  • Zout, peper - naar smaak;
  • Plantaardige olie - 2 el;
  • Mayonaise - 1 el;
  • Knoflook - 2-3 teentjes;
  • Borodino brood - 4-6 stukken;
  • Ingemaakte komkommers - 3-4 kleine vruchten;
  • Peterselie - een klein bundeltje.

Bereidingstechniek

  1. Bereid de bieten, schil ze en rasp ze op een grove rasp.
  2. Pel de ui, snipper fijn en bak goudbruin in plantaardige olie. Laat een beetje afkoelen.
  3. Voeg aan de bieten gebakken uien, droge adzhika, knoflook, mayonaise toe en meng goed. Laat ongeveer 5-10 minuten staan.
  4. Snijd het brood in middeldikke plakken.
  5. Snijd komkommers in de lengte in dunne plakjes.
  6. Leg bieten op brood, voeg komkommers toe en versier met peterselie.

De meest Russische sandwich is klaar! Kook het thuis - het is heerlijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Het gerecht van de herfst - pompoensoep met kaas. Ik maak het bijna elke dag en elke laatste lepel wordt opgegeten

Volgende publicatie: Ongebruikelijke sauzen voor gehaktballen: ontdek nieuwe gastronomische facetten van dit populaire gerecht

Gerelateerde publicaties