Moldavische versie van borsjt: een ongewone combinatie van smaken en aroma's die het proberen waard is

Moldavische versie van borsjt: een ongewone combinatie van smaken en aroma's die het proberen waard is

Vrij recent hoorde ik dat er een Moldavische versie van borsjt bestaat. Maar het bleek dat ik dit soort soep best vaak kook. Ja, dat komt voor.

Wat is het bijzondere aan Moldavische borsjt? Er worden bonen aan toegevoegd en in het authentieke recept wordt de helft van de bonen geplet en de andere helft heel gelaten.

En bij het koken van Moldavische borsjt wordt geen kool gebruikt: geen verse kool en ook geen zuurkool.

Moldavische borsjt wordt gekookt op vleesbouillon - van rund- of varkensvlees.

Abonneer je op mijn kanaal. Plaats een like, schrijf je mening in de comments onder de publicatie.

Aan het einde van de publicatie zal ik je nog een paar borsjt-recepten laten zien.

Moldavische borsjt

Ingrediënten voor Moldavische borsjt

(bij gebruik van een pan van 5 liter)

  • Rundvlees of varkensvlees met bot - 1 kg;
  • Verse bieten - 600 gram (4-6 middelgrote wortelgroenten);
  • Ui - 1 grote bol;
  • Verse aardappelen - 4-5 middelgrote knollen;
  • Verse wortelen - 2 middelgrote wortelgroenten;
  • Bonen uit blik - 2 blikken van elk 300 gr;
  • Paprika - 2 stuks
  • Tomatenpasta - 2 el;
  • Suiker - 1 theelepel
  • Citroen - 1 stuk
  • Verse knoflook - 2 teentjes;
  • Paprika - 1 theelepel;
  • Zout - 1 theelepel
  • Gemalen zwarte peper - 1 theelepel;
  • Peperkorrels - 4-5 stuks;
  • Laurierblad - 2 bladeren;
  • Kruiden (peterselie, dille) - een bosje;
  • Zure room of mayonaise - om te serveren.

Hoe maak je Moldavische borsjt klaar?

  1. Bereid bouillon. Kook rundvlees (of varkensvlees) in water met peperkorrels en laurier. Schep tijdens het koken het schuim af. Als het vlees klaar is en van het bot wordt gescheiden, zeef je de bouillon. Breek het vlees in kleine stukjes.
  2. Was de bieten en kook ze "in uniform" tot ze klaar zijn (40-50 minuten). Laat de wortelgroenten afkoelen en schil ze. Rasp op een grove rasp en besprenkel met het sap van een halve citroen. Roer door en zet apart. 3- Was en schil de groenten. Snijd de wortelen, aardappelen en paprika's in middelgrote plakjes.
  3. Voeg de aardappelen toe aan de bouillon en kook gaar.
  4. Bereid een braadstuk van wortelen en uien. Voeg dan tomatenpuree toe en bak nog 5-7 minuten. Voeg het braadstuk toe aan de bouillon met de aardappelen.
  5. Open de blikken bonen uit blik en verwijder overtollig vocht. Pureer de inhoud van één blik met een vork. Voeg de bonen en paprika toe aan de pan met bouillon. Laat 5-7 minuten koken.
  6. Voeg geraspte bieten, suiker, zout, peper, paprikapoeder, geraspte knoflook en kruiden toe aan de pan. Roer om te combineren. Verwarm 5-7 minuten en zet het vuur uit.
  7. Laat de borsjt 1 uur tot een dag trekken.

Verwarm de soep voor het serveren opnieuw in een kleine pan (niet koken) of in de magnetron.

Als je nog geen Moldavische borsjt hebt geprobeerd, moet je het zeker proberen - het is heerlijk en erg voedzaam!

Vorige publicatie: Adzjika met noten: deel mijn zelfgemaakte recept voor een pittige Georgische saus

Volgende publicatie: Het gerecht van de herfst - pompoensoep met kaas. Ik maak het bijna elke dag en elke laatste lepel wordt opgegeten

Gerelateerde publicaties