Mijn moeder maakte deze soep altijd voor mij als kind en niemand wist toen dat het een traditionele dorpssoep uit Italië was. In mijn geval was het een stevige en smakelijke soep die heel snel kan worden bereid met een aantal eenvoudige en goedkope producten.
Bekijk het recept hieronder en maak vanavond een heerlijke Italiaanse bruidssoep voor het avondeten.
Wat is Italiaanse Bruiloftsoep?
De naam komt van de Italiaanse uitdrukking "minestra maritata", wat letterlijk "getrouwde soep" betekent omdat de ingrediënten tijdens het koken worden gemengd.
Deze soep heeft niets te maken met echte bruiloften. Italiaanse bruidssoep kan op elk moment worden gemaakt en geserveerd.
Ingrediënten Italiaanse Bruiloftsoep.
Exacte grammen aan het eind van onderstaande publicatie.
Gehaktballetjes
Een combinatie van mager gemalen rundvlees en varkensvlees geeft deze mini gehaktballetjes een geweldige smaak. Kalkoen- of kippengehakt is ook een goede optie. Een eimengsel met paneermeel helpt de gehaktballetjes aan elkaar te binden.
Bouillon
Ik geef de voorkeur aan kippenbouillon (soms gewoon van blokjes). Je kunt ook groente- of runderbouillon gebruiken.
Groenten
Een typische Italiaanse bruidssoep wordt gemaakt met spinazie, maar je kunt ook andere bladgroenten gebruiken, zoals boerenkool. Wortelen, uien en selderij geven een lekkere smaak aan de bouillon.
Pasta
De kleine pasta in Italiaanse bruiloftsoep heet achini de pepe en heeft de grootte van druivenpitten. Het is de perfecte keuze voor deze soep, maar andere kleine pasta's zoals sterretjes of orzo werken ook, net als kleine vermicelli.
Wijn
Witte wijn versterkt de smaak, maar kan ook weggelaten worden. Dit recept voor Italiaanse bruidssoep is heel flexibel en kan naar smaak worden aangepast.
Hoe maak je Italiaanse bruidssoep?
- Meng de gehaktballetjes volgens onderstaand recept in een grote kom en vorm er gehaktballetjes van met een diameter van 2-2,5 cm.
- Bak ze in een grote soeppan en zet ze apart.
- Bak in dezelfde pan de groenten en knoflook tot ze zacht zijn.
- Blus de pan af met witte wijn, voeg de bouillon, pasta en gehaktballetjes toe en laat sudderen.
- Voeg spinazie toe en serveer met Parmezaanse kaas.
Ingrediënten (in gram) voor Italiaanse Bruiloftsoep
(voor 6 porties)
Gehaktballetjes
- 250 gram gemalen rundvlees;
- 250 gram gemalen varkensvlees;
- ½ kopje paneermeel;
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas;
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie;
- 1 groot ei;
- 1 theelepel zout;
- ½ theelepel gedroogde oregano;
- ½ theelepel zwarte peper;
- 2 eetlepels olijfolie.
Soep
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden;
- 2 grote wortelen, geschild en in blokjes of rond gesneden;
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden;
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt;
- ½ theelepel zout;
- ¼ theelepel gemalen zwarte peper;
- ¼ theelepel gedroogde dille;
- ½ kop droge witte wijn;
- 9-10 kopjes kippenbouillon;
- 200 gram pasta;
- 100 gram verse spinazie, fijngehakt;
- Vers geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren.
Ik maak een grote pot Italiaanse bruidssoep in één keer omdat hij de 2e en 3e dag beter smaakt. Maar vergeet niet dat je de soep in de koelkast moet bewaren en in kleine porties moet opwarmen zonder hem aan de kook te brengen.
Kook thuis - het is makkelijk en budgetvriendelijk! Eet smakelijk!