Wij zijn dol op feta! Volgens sommige rapporten is feta de gezondste kaas ter wereld. We houden van feta omdat we altijd al dol zijn geweest op de smaak, veelzijdigheid en romige textuur van deze mediterrane kaas. Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om feta te gebruiken, probeer dan eens deze opgeklopte dip. Pas op, dit is een verslavend snackrecept.
Er zijn slechts vijf ingrediënten in deze romige glutenvrije dip: feta, citroenschil, knoflook, volvette Griekse yoghurt en olijfolie.
Om dit heerlijke sausrecept af te maken, kun je wat gemalen rode pepervlokken toevoegen (meer serveermogelijkheden vind je in de receptaanwijzingen hieronder).
Mix de ingrediënten in een keukenmachine tot ze romig zijn. Serveer de fetasaus als snack met vers pitabrood, crackers, gesneden groenten of geroosterd stokbrood. Je kunt het zelfs gebruiken als broodbeleg of serveren op aardappelen, vis of kip.
Geklopte fetakaas saus
Ingrediënten voor opgeklopte fetakaas saus
- 250 gram feta;
- Zest van 1 citroen;
- 1-2 teentjes knoflook, gepeld;
- ½ kopje volvette Griekse yoghurt;
- 1 eetlepel olijfolie plus meer om te serveren;
- Gemalen rode pepervlokken om te serveren (optioneel).
Opmerkingen bij het recept
- Serveer de fetakaas saus direct of zet hem in de koelkast voor het serveren. De saus wordt dikker als hij afkoelt.
- Als je geen keukenmachine hebt, kun je een blender of zelfs een elektrische mixer gebruiken.
- Je kunt de saus ook bestrooien met gehakte olijven, koriander of zongedroogde tomaten. Voor een knapperige topping kun je gehakte pistachenoten proberen.
- Hou je van citroen? Voeg een beetje citroensap toe aan de fetasaus tijdens het mengen.
Hoe maak je fetakaas saus
- Doe de verkruimelde feta, citroenrasp, knoflook, yoghurt en olijfolie in een keukenmachine. Verwerk tot een gladde saus.2. Doe de saus in een serveerschaal. Bestrooi met gemalen rode pepervlokken en besprenkel met olijfolie.3. Serveer met crackers, pita, pitabrood of groenten.
Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!