Caesar met kip - salade thuis. Hoe maak je snel en gemakkelijk een salade met een originele smaak?
Dit is een klassiek recept voor Caesar salade en als je hem snel wilt klaarmaken, vertel ik je hoe je dat moet doen.
Het is helemaal niet ingewikkeld!)
Thuis klassieke Caesar salade met kip
Ingrediënten:
- IJsbergsla of sla - 300-350 gr;
- Kipfilet - 250-300 gr;
- Cherrytomaatjes - 7-8 stuks
- Harde kaas (het is beter om Parmezaanse kaas te gebruiken) - 70-80 gr;
Voor paneermeel:
- Baton - een paar plakjes;
- Knoflook - 1 teentje;
- Geraffineerde olie - 1-2 el.
Voor de dressing:
- Olijfolie (je kunt ook gewone geraffineerde zonnebloemolie gebruiken) - 70-80 ml;
- Eieren - 1 stuk
- Mosterd - 1,5-2 theelepels;
- Zout - een paar snufjes;
- Suiker - 1 theelepel (zonder schuifje);
- Knoflook - 1 teentje.
Hoe maak je een Caesar salade?
Je kunt beginnen met broodkruim. Snijd een brood in blokjes. Verhit een koekenpan met olie, voeg fijngehakte knoflook toe en giet het brood erin. Bak op laag vuur tot het knapperig is.
Snijd de kipfilet in borden, zout en peper ze allemaal, sla ze licht in met een hamer en snijd ze in kleine stukjes, die je vervolgens bakt in een pan. Leg op een bord en laat afkoelen.
In een paar minuten wordt de saus gemaakt. Klop in een geschikte kom (glas) een ei los, voeg olie, mosterd, suiker, zout en geperste knoflook toe. Klop met een dompelmixer. De dressing zal niet dik zijn, maak je geen zorgen, dat moet wel.
Nu kun je overgaan tot de laatste fase van de bereiding van de Caesar salade.
Snijd (scheur) de slabladeren in kleine stukjes en leg ze op een bord. Besprenkel met een paar lepels dressing. Leg bovenop de salade plakjes gebakken filet, gesneden tomaten. Giet de saus erover, die de salade een originele en pikante smaak geeft en leg er knapperig aromatisch broodkruim op. Ik heb er ook enkele in tweeën gesneden gekookte kwarteleitjes aan toegevoegd.