Een recept voor Slowaakse kerstsoep waar iedereen van zal houden

Een recept voor Slowaakse kerstsoep waar iedereen van zal houden

Op koude winterdagen wil je een warme, lekkere, rijke soep. Ik presenteer jullie, lieve fijnproevers, Slowaakse kerstsoep. Ondanks de pathos naam, is de soep gemaakt van de meest eenvoudige en toegankelijke producten.

Zuurkool, perenkool, champignons, zelfgemaakte worst - dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep. Ik raad aan om een grote pot van deze soep te koken. Het is erg lekker en je familie of gasten zullen zeker om meer vragen.Welke paddenstoelen moet je gebruiken?

Elke soort. Je kunt een assortiment gedroogde bospaddenstoelen gebruiken, maar ook verse paddenstoelen of zelfs shitake.In de autistische versie worden gedroogde eekhoorntjesbrood gebruikt. Ik geef je mijn versie van deze soep met verse paddenstoelen.

Slowaakse kerstsoep

Ingrediënten

(voor 8 porties)

  • Zuurkool - 300 gram (zonder pekel);
  • Verse champignons - 300 gram;
  • Perlovka - 1 kop;
  • Rookworst - 150 gram;
  • Ui - 1 middelgrote bol;
  • Zure room - 3 eetlepels;
  • Zonnebloemolie - om te bakken;
  • Gemalen rode peper - een snufje;
  • Zout - een snufje;
  • Droge groentebouillon - 1 eetlepel;
  • Gemalen zwarte peper - een snufje.

Hoe maak je Slowaakse kerstsoep?

  1. Week de parelkwartieren 45-60 minuten in koud water. Daarna uitlekken en afspoelen. Giet 3 liter water in een steelpan, voeg de kikkererwten toe en kook 20-25 minuten. Tot de gort klaar is.2. Snijd de champignons in kleine stukjes. Verhit een paar eetlepels plantaardige olie in een koekenpan, voeg de champignons en zout toe en bak ongeveer 10 minuten. Tot de champignons niet al het vocht loslaten.3. Als de perlovka klaar is, voeg je aan de pan gebakken champignons, zuurkool en stukjes rookworst toe. Zet het vuur lager en laat de soep nog 15-20 minuten doorkoken.4. Bereid de roerbak. Bereid de roerbak. Pel de ui en snijd in kleine blokjes. Verhit plantaardige olie in een koekenpan en fruit de ui ongeveer 7 minuten. Voeg dan rode peper (een snufje) en zure room toe. Meng alles goed, stoof twee of drie minuten in de pan en giet het in de soep.5. Voeg aan het eind groentebouillon, zwarte peper en zout naar smaak toe.

Serveer de Slowaakse kerstsoep met vers brood.Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Aardappelsalade: een klassieker die nooit uit de mode raakt

Volgende publicatie: Feta saus recept: de gezondste kaassaus ter wereld?

Gerelateerde publicaties