Vinaigrette met een nieuwe smaak: voeg een onverwacht ingrediënt toe aan een bekende salade

Vinaigrette met een nieuwe smaak: voeg een onverwacht ingrediënt toe aan een bekende salade

Verras je vrienden en familie dit nieuwe jaar met een nieuwe smaak vinaigrettesalade. Met slechts één nieuw ingrediënt kun je een populaire salade op een nieuwe manier serveren. Bereid vinaigrette met sprot.

Wat heb je nodig om vinaigrette met sprotjes te maken?

  • Sproten in olie - 1 blikje;
  • Verse bieten - 4-5 kleine knollen;
  • Verse wortelen - 2 kleine wortelgroenten;
  • Verse aardappelen -2-3 kleine knollen;
  • Uien - 1 kleine bol;
  • Groene erwten - 1 klein blikje;
  • Ei (hardgekookt), citroen, groene uien - voor decoratie;
  • Ongeraffineerde plantaardige olie;
  • Zout, zwarte peper - naar smaak.

Hoe maak je saladevinaigrette met sprotjes?

  1. Was de groenten.
  2. Wikkel de bieten, wortelen en aardappelen in folie en bak ze gaar op 180 graden. 15 tot 20 minuten. Laat afkoelen en schil.
  3. Open het blik groene erwten en verwijder overtollig vocht.
  4. Open de sprotjes en giet de olie af in een kleine kom. Pureer de helft van de vis met een vork, laat de andere helft heel.
  5. Snijd de groenten en uien in stukjes ter grootte van een erwt.
  6. Meng de bieten en de ongeraffineerde olie in een kom.
  7. Meng in een andere slakom de overige groenten en de vispuree.
  8. Combineer de rode biet met de rest van het salademengsel.

Verdeel de vinaigrette over de borden. Versier met groene uien, plakjes gekookt ei, sprotjes en dunne schijfjes citroen.

Kook vinaigrette met sprotjes niet alleen voor het nieuwe jaar! Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Feestelijke kipsalade met ananas: geschiedenis, populariteit en recept

Volgende publicatie: Diner in 30 minuten: tonijnpasta met groenten

Gerelateerde publicaties