Een eenvoudig recept voor een heerlijke aardappelsoep met worst. Bereid in slechts 30 minuten

Een eenvoudig recept voor een heerlijke aardappelsoep met worst. Bereid in slechts 30 minuten

De soep wordt hartig, vol voedingsstoffen. En hij kan bereid worden met goedkope en verkrijgbare ingrediënten.

Zelfs mensen die normaal niet van soep houden, zijn dol op dit recept. Bewaar het recept!

Let op: in plaats van worst kun je in dit recept ook rookworst of worstjes gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 gram rookworst, in blokjes gesneden;
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden;
  • 2 kopjes (100 gram) diepvriesmaïs;
  • 1-1,5 kopjes kippenbouillon;
  • 1 stengel bleekselderij;
  • 1 kleine wortel;
  • ½ theelepel gedroogde knoflook;
  • ½ theelepel uienpoeder;
  • ½ theelepel zout;
  • ¼ theelepel peper;
  • 1½ kop volle melk;
  • 100 gram geraspte cheddarkaas;
  • 1 theelepel verse peterselie, fijngehakt.

Hoe te bereiden

  1. Was, schil en snijd de groenten in blokjes. Snijd ook de worst (als je worstjes gebruikt, snijd ze dan in rondjes).

  2. Bak de worst in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak ongeveer 5 minuten of tot de worst bruin is.

  3. Voeg de aardappelen, maïs, kippenbouillon, selderij en wortelen toe aan de pan. Breng op smaak met gedroogde knoflook, uienpoeder, zout en peper. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag.

  4. Dek de pan af met een deksel en laat ze ongeveer 15 minuten sudderen tot ze gaar zijn.

  5. Voeg dan de melk, geraspte kaas, geroosterde worst en peterselie toe. Kook de soep ongeveer 5 minuten op laag vuur. De kaas moet volledig gesmolten zijn en de soep moet volledig opgewarmd zijn.

Haal van het vuur en serveer direct. Geniet, maar onthoud dat de soep heet zal zijn!

Eet smakelijk! Thuis koken - het is makkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Chilli con carne: een lekker en budgetvriendelijk gerecht voor elke dag voor echte fijnproevers

Volgende publicatie: Een restaurantgerecht dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden en waarmee je je gasten kunt verrassen: varkenslende in spek

Gerelateerde publicaties