Koekenpanmaaltijd: Zo maak je stevige rundvlees stroganoff met kip en champignons

Koekenpanmaaltijd: Zo maak je stevige rundvlees stroganoff met kip en champignons

Dit gebakken gerecht is een nieuwe kijk op de traditionele rundvlees stroganoff! Kip, gesneden champignons en uien gekookt in een romige saus creëren een comfort gerecht dat altijd geserveerd kan worden.

Wat ik het leukst vind aan deze kip rundvlees stroganoff (naast de heerlijke smaak) is dat het er alleen uitziet als een ingewikkeld gerecht. Het is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Probeer het eens!

Rundvlees Stroganoff met kip en champignons

Ingrediënten

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 450 gram kipfilet zonder bot en zonder vel, in kleine stukjes gesneden;
  • Een halve theelepel zout;
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper;
  • 300 gram in plakjes gesneden verse champignons (champignons, cantharellen, kersen);
  • 2 middelgrote uien, in kleine blokjes gesneden;
  • 2,5 kopjes (ongeveer 700 ml.) melk
  • 1 kopje heet water;
  • 3 el tarwebloem;
  • 250 gram roomkaas, in blokjes gesneden en zacht geworden.

Kooktechniek

  1. Verhit de olie in een grote diepe koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Kruid de kip met zout en peper. Voeg de kip, champignons en ui toe aan de koekenpan; Kook 10-12 minuten, af en toe roeren, tot de groenten zacht zijn en de kip niet meer roze is.
  2. Voeg melk, heet water en bloem toe; goed roeren. Breng aan de kook, af en toe roerend. Verlaag het vuur; dek af met een deksel en laat 9-11 minuten koken, onder voortdurend roeren.
  3. Open het deksel, voeg de roomkaas toe en roer opnieuw goed. Verwarm 2-3 minuten tot de kaas gesmolten is.

Serveer de stroganoff met kip en champignons met aardappelpuree, gekookte groenten of gekookte rijst.

Tips:

  • Bestrooi de kip rundvlees stroganoff voor het serveren met gehakte verse peterselie.
  • Om tijd te besparen bij het koken van kip-biefstuk stroganoff met champignons, kun je het beste voorgesneden champignons kopen.

Vorige publicatie: Recept voor champignonsoep met kikkererwten: hartig, lekker, budgetvriendelijk

Volgende publicatie: Tonijnsalade: lekker, gezond, snel en goedkoop

Gerelateerde publicaties