Neem muskaatpompoen en zilvervliesrijst en maak een erg lekkere risotto met noten. Vergeet op het einde geen kaas toe te voegen

Neem muskaatpompoen en zilvervliesrijst en maak een erg lekkere risotto met noten. Vergeet op het einde geen kaas toe te voegen

Dit recept voor pompoenrisotto heeft een ongelooflijke smaak! Geroosterde muskaatpompoen en knapperige pijnboompitten maken het helemaal af. Deze risotto is ook gezonder dan de meeste andere risotto's, omdat er zilvervliesrijst in plaats van witte rijst wordt gebruikt en er bijna niet geroerd hoeft te worden.

Je kunt het geheel gewoon in de oven bakken! Het is geen traditionele risottobereiding, maar dat komt wel goed. Het is eenvoudig te bereiden.

Bewaar dit recept op social media of via de repost-knop. Vergeet niet om het een “like” te geven!

Geroosterde risotto met nootmuskaat, pompoen en noten

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • 3 eetlepels olijfolie;
  • 1 kleine ui, gesnipperd;
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt;
  • 1 liter groentebouillon;
  • 1 kopje water;
  • 1,5 kopjes arborio/korte bruine rijst;
  • 1 kleine muskaatpompoen (ongeveer 1 kilo), geschild en in kleine blokjes gesneden;
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, een paar dunne plakjes over voor het serveren;
  • ½ kopje witte droge wijn, indien gewenst;
  • 3 eetlepels boter, in blokjes gesneden;
  • 1 theelepel zout, meer naar smaak;
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak;
  • Een snufje rode pepervlokken naar smaak;
  • 100 gram pijnboompitten.

Hoe bereid je geroosterde risotto met pompoen en noten?

  1. Voorbereiding: plaats de ovenrekken in het onderste derde en bovenste derde (we gaan de risotto op het middelste rek bakken en de pompoen tegelijkertijd op het bovenste rek roosteren), verwarm de oven dan voor op 200 graden Celsius.

  2. Bekleed een grote bakplaat met een rand met bakpapier om de pompoen op te bakken.

  3. Reserveer 1 kopje bouillon uit de container en zet apart tot de risotto uit de oven komt.

  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote tot grote braadslee op middelhoog vuur tot de olie begint te glinsteren. Voeg de uien en een snufje zout toe. Bak, onder af en toe roeren, tot ze zacht en doorschijnend zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakte knoflook toe en bak tot de knoflook geurig is, 1 tot 2 minuten.

  5. Voeg 3 kopjes bouillon en 1 kopje water toe, dek af en breng aan de kook op middelhoog tot hoog vuur. Haal van het vuur en voeg de rijst toe. Dek de pan af en bak op het onderste rooster van de oven tot de rijst zacht en gaar is, ongeveer 65-70 minuten. Het zal vrij droog lijken als je het deksel verwijdert, maar maak je geen zorgen!

  6. Meteen nadat je de risottopan in de oven hebt gezet, meng je de pompoenblokjes met 2 eetlepels olijfolie op een met papier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper en schik de pompoen in een enkele laag op de bakplaat. Bak op het bovenste rooster tot de pompoen zacht is en de randen gekarameliseerd, roer halverwege. Dit duurde bij mij tussen de 55 en 60 minuten, maar begin na ongeveer 40 minuten te controleren op gaarheid.

  7. Haal de braadpan voorzichtig uit de oven. Verwijder het deksel en giet het resterende kopje bouillon erbij, voeg de parmezaan, wijn en boter toe. Roer krachtig gedurende 2-3 minuten tot de rijst dik en romig is. Voeg zout, een flinke hoeveelheid peper en een snufje rode pepervlokken toe.

  8. Voeg de geroosterde pompoen toe. Proef en voeg indien nodig meer zout en/of peper toe.

  9. Schik de risotto op borden en bestrooi ze elk met geroosterde pijnboompitten. Voeg de Parmezaanse wafels toe.

Vorige publicatie: Een lekkere salade die elke gepensioneerde zich kan veroorloven. Recept en drie verschillende soorten dressing ervoor

Volgende publicatie: Vergeet bakken Dit eenvoudige gerecht met tomaten en eieren zal indruk maken op je vrienden

Gerelateerde publicaties