Recept voor een speciale Olivier salade voor 8 maart: de dames zullen zowel gevoed als tevreden zijn. Salade met lente-ingrediënten

Recept voor een speciale Olivier salade voor 8 maart: de dames zullen zowel gevoed als tevreden zijn. Salade met lente-ingrediënten

Wist je dat de salade “Olivier” in Rusland wordt bereid “in voor- en tegenspoed”? Je vindt hem niet alleen op de nieuwjaarstafel, maar ook bij een huwelijksdiner en een herdenkingsdiner. Over de hele wereld wordt deze salade “Russisch” genoemd en hij staat op de menukaart van veel restaurants.

In de samenstelling van de salade “Olivier” kunnen verschillende ingrediënten zitten. Het wordt bereid “in Sovjetstijl” met doktersworst, met gekookt vlees, met kip, met licht gezouten vis en kaviaar.

Vandaag wil ik jullie een “lente” versie van salade “Olivier” voor 8 maart presenteren. Hoewel je het ook kunt maken op vastenavond en Pasen.

“Lente” salade ‘Olivier’ wordt bereid met toevoeging van verse komkommers, groene uien en verse dille.

  • Wat? Geen dille! - Dat is precies hoe Chef Ivlev zou hebben gereageerd. Maar ik ben dol op dille en voeg het toe aan deze versie van de salade Olivier. Het belangrijkste is dat je het niet overdrijft.

De grootste Olivier ter wereld werd op 24 december 2016 gemaakt in Jekaterinenburg, het gewicht van het gerecht was 3333 kg. Zestig koks werkten in verschillende ploegen om het te bereiden. In Rusland zijn trouwens al records gevestigd voor het snijden van de “grootste” salade: in Syktyvkar werd 1.007kg gesneden, in Pavlodar - 1.500kg, in Orenburg - 1.841kg.

Salade voor 8 maart: Lente Olivier

Ingrediënten:

(voor 6-8 porties)

  • Vers ei - 5 stuks
  • Verse aardappelen - 3 middelgrote knollen;
  • Verse wortelen - 1 middelgrote wortel
  • Verse komkommer - 2-3 kleine vruchten
  • Verse groene ui - 3-4 veren;
  • Groene erwten uit blik - 200 gram (1 blik);
  • Gekookte worst - 200 gram;
  • Mayonaise “Provençaals” - 200 gram;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak.

Bereidingswijze van lentesalade “Olivier”.

  1. Bereid de groenten voor: was ze, kook ze gaar, laat ze afkoelen en schil de aardappelen en wortelen. Snijd de groenten in kleine gelijke blokjes.
  2. Kook de eieren, laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Was, droog en snijd de komkommers in blokjes.
  4. Snijd ook de worst in blokjes.
  5. Snipper de groene uien.
  6. Meng alle ingrediënten in een slakom en maak de salade aan met mayonaise. Zout en peper. Meng alles nogmaals goed.

Vorige publicatie: En waarom heb ik niet eerder zo gekookt? Ik neem aardappelen en varkensvlees en het eten is klaar in 60 minuten. Recept voor luie saus in de multicooker.

Volgende publicatie: Een lekkere salade die elke gepensioneerde zich kan veroorloven. Recept en drie verschillende soorten dressing ervoor

Gerelateerde publicaties