Werkt wonderen: waarom toevoegen van azijn aan aardappelen bij het koken

Werkt wonderen: waarom toevoegen van azijn aan aardappelen bij het koken

Azijn terwijl het koken van aardappelen is een eenvoudige culinaire truc die zal helpen bij het behoud van de vorm en het verbeteren van de smaak van uw gerechten, zeggen experts.

U zult weten:

  • Waarom worden aardappelen gekookt met azijn?
  • Hoeveel azijn is nodig om aardappelen te koken

Aardappelen zijn een constante favoriet in de keuken die past bij elk gerecht. Het is de basis voor vele recepten vanwege de veelzijdigheid en voedingswaarde. Er is echter een manier om aardappelgerechten nog lekkerder te maken door simpelweg azijn toe te voegen. Experts van het tijdschrift Sante+ deelden het geheim, waarom azijn toevoegen tijdens het koken van aardappelen.

Waarom aardappelen gekookt worden met azijn - waarom azijn aardappelen knapperig maakt

Volgens deskundigen helpt azijn tijdens het koken van aardappelen om een dunne korst op het oppervlak te creëren. Dit is belangrijk als u wilt dat de aardappelstukken hun vorm behouden tijdens het bakken of bakken.

Bovendien voorkomt het zuur van azijn de afbraak van pectine, die ook de textuur van aardappelen beïnvloedt.

Hoeveel azijn is er nodig om aardappelen te koken? Waarom azijn toevoegen aan kokend water

Om het beste resultaat te krijgen, volg de volgende tips:

  • Kook de aardappelen 30 minuten in gezouten water.
  • Voeg na 15 minuten na het koken een theelepel azijn toe voor elke 4-5 aardappelen.

Ongeacht het soort azijn (appel, wijn of wit), het zal even effectief werken.

Wijnstok is dus een grote helper in het koken van aardappelen en het krijgen van de beste smaak bij het koken van uw gerechten, concludeert Sante+.

Als u meer wilt weten over de geheimen van het koken van aardappelen, raden wij ons materiaal aan: De pot doet er toe: welke gerechten maken de lekkerste aardappelen.

Hoe goed aardappelen te bereiden

Deskundigen deelden ook aanbevelingen om de bereiding van aardappelen te verbeteren:

Voor puree, gebruik rassen met een hoog zetmeelgehalte, en voor het bakken - hardere aardappelen met een wasachtige textuur. Kies dezelfde maat aardappelen om tegelijkertijd te koken.

Bewaar aardappelen op een donkere plaats omdat het licht solanine produceert, die giftig kan zijn.

Hoe moeten geschilde aardappelen naar behoren worden bewaard?

Bovendien adviseren experts om gepelde aardappelen in gekoeld water met een kleine hoeveelheid azijn op te slaan als u van plan bent ze later te koken. Met deze methode kunt u het tot 24 uur vers houden.

Vorige publicatie: De olie zal het hele jaar door vers zijn: de expert onthulde de geheimen van voedselopslag

Volgende publicatie: De meeste mensen gebruiken de wasdroger verkeerd, dat is het geheim

Gerelateerde publicaties