Om de olie langer vers te houden, moet je weten wat regels en levens hacks voor de opslag.
U zult weten:
- Kan boter zichzelf bederven?
- Waar moet boter worden bewaard?
- Waarom zou je geen olie achterlaten in de koelkast op de deur
Kan boter bederven?
Omdat boter een vrij hoog vetgehalte en een relatief laag watergehalte heeft, is het minder kwetsbaar voor bacteriële voortplanting dan andere zuivelproducten.
Bovendien wordt aangenomen dat als boter wordt gezouten, het watergehalte wordt verlaagd en het milieu nog ongunstiger wordt voor bacteriën.
Wij raden u ook aan om vertrouwd te raken met het materiaal: hoe brood en boter te eten in een restaurant, de nuances van etiquette
Hoe olie goed op te slaan
Vlatka Lake, een opslag expert bij Space Station, vertelde Express.co.uk hoe de olie goed op te slaan, zodat het blijft vers voor een lange tijd.
Volgens Vlatka is boter een delicaat ingrediënt, gevoelig voor temperatuur, licht en uitwendige geuren vanwege het hoge vetgehalte, dus het beste is om het product op te slaan in een koelkast en verpakt van de fabrikant. Daarnaast kunt u de verpakking in een voedselfolie verpakken of in een afgesloten container stoppen om verdere blootstelling aan zuurstof te voorkomen.
Het is ook niet aanbevolen om olie op te slaan in de koelkastdeur, omdat de temperatuur er voortdurend verandert. Zet het maar op de plank.
Als je de olie maanden of tot een jaar vers wilt houden, raadt Vlatka aan de olie stevig in folie of plastic folie te verpakken en deze vervolgens in een container of zak te stoppen die geschikt is om te bevriezen.
Voor wie liever boter op kamertemperatuur heeft, kan boter een uitstekende keuze zijn. Vlatka benadrukt echter dat om de olie zo lang mogelijk vers te houden, het belangrijk is om de oliehoudende zaden zo ver mogelijk weg te houden van direct zonlicht en warmte.