Als de temperatuur in uw vriezer aanzienlijk lager is dan nodig, wordt u gedwongen om meer te betalen voor nutsbedrijven.
U zult weten:
- Welke temperatuur moet in de vriezer zitten?
- Kan de temperatuur in de vriezer te laag zijn om effectief te werken?
- Hoe de juiste temperatuur in de vriezer te handhaven
Op de website van Sante+ staat dat om voedsel onder goede hygiënische omstandigheden te bevriezen de ideale vriestemperatuur -18°C moet zijn.
Kan de temperatuur in de vriezer te laag zijn?
De temperatuur in de vriezer is nooit te laag.
Zoals microbiologie onderzoeker Jason Tetro uitlegt, focussen de meeste aanbevelingen zich op het temperatuurbereik, maar er is echt geen temperatuur die te laag is voor vriezers. Wat?
Als u de vriezer onder -18°C zet, zal het waarschijnlijk uw nutsrekening verhogen als gevolg van het extra energieverbruik.
We raden je ook aan om het materiaal te lezen: hoe je bananen opslaat zodat ze niet donkerder worden en niet bederven.
Hoe te weten of de temperatuur in de vriezer verkeerd is ingesteld
De verkeerde temperatuur in de vriezer wordt aangegeven door verschillende belangrijke factoren:
- in de vriezer wordt het ijs niet volledig bevroren;
- condensaat accumuleert op de muren;
- producten in de vriezer niet geheel of gedeeltelijk invriezen.
Als u tenminste één van deze tekens vindt, geeft dit aan dat de temperatuur in de vriezer verkeerd is ingesteld.
Hoe de optimale temperatuur in de vriezer te handhaven
Allereerst, laat de producten afkoelen voordat ze in de vriezer.
Het is ook belangrijk om de zegels op de deur te controleren. Als een van deze zeehonden lekt, kan koude lucht ontsnappen. Hierdoor kan het koelen van de vriezer moeilijker worden en kan de elektriciteitsrekening stijgen.
Als je de vriesdeur meerdere malen per uur opent, bijvoorbeeld om een klein deel van je favoriete ijsje te krijgen, dan komt elke keer als de deur opent, warme lucht binnen en koude lucht naar buiten. Dit heeft ook geen invloed op het werk van de vriezer.