De combinatie van kip en champignons is een klassieker in de wereldkeuken. Maar als je er boekweit aan toevoegt, krijgt de soep een “Russische geest”.
Dit is een van mijn favoriete soepen. Hij is erg lekker als hij warm is. Deze soep is eenvoudig gemaakt van groenten en paddenstoelen die het hele jaar door verkrijgbaar zijn. En kipfilet.
Om ervoor te zorgen dat het recept je gezinsbudget niet ruïneert, kun je beter geen kipfilet gebruiken, maar andere delen - poten, vleugels, dijen.
Voordelen van boekweit voor 55-plussers
Boekweit bevat veel voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, ijzer, B-vitamines en vezels. Deze bestanddelen kunnen de bloedsomloop helpen verbeteren, het cardiovasculaire systeem en de bloedsuikerspiegel ondersteunen en de spijsvertering helpen verbeteren.
Boekweit is een goede bron van plantaardige eiwitten en aminozuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor het behoud van spiermassa en algehele lichaamstoon.
Kippensoep met boekweit en champignons
Ingrediënten
- Kipfilet - 500 gram;
- Boekweit - 1 kop;
- Verse champignons - 300 gram
- Verse wortelen - 1 middelgrote wortel;
- Ui - 1 middelgrote bol;
- Verse aardappelen - 3 middelgrote knollen;
- Zout, peper - naar smaak;
- Laurierblad - 2 st;
- Kruiden - om te serveren;
- Water - 3 liter.
Sla het recept op in je sociale netwerken. Vergeet niet om het een like te geven
Hoe maak je lekkere kippensoep met boekweit en paddenstoelen?
Spoel de kipfilet af, giet er water over en kook het gaar. Verwijder na het koken het vlees en snijd in kleine stukjes.
Was boekweit en voeg toe aan de bouillon, laat 15 minuten koken.
Snijd de champignons fijn en bak ze goudbruin.
Was en schil de groenten. Snijd de wortels en uien fijn en bak tot ze zacht zijn.
Snijd de aardappelen in blokjes en voeg toe aan de bouillon.
Voeg de gebakken champignons, wortels en uien toe aan de soep.
Kook tot alle ingrediënten klaar zijn, voeg 5 minuten voor het koken zout, peper en laurier toe.
Serveer de soep met groenten en witte broodcroutons.
Opmerking:
- Als je van pureesoepen houdt, kun je de afgewerkte soep met een blender pureren. Maar laat een paar plakjes champignons en gebraad zitten, voor een mooie portie.
- Als je van dikkere soepen houdt, voeg dan iets meer boekweit toe.