Traditionele salade met een nieuwe smaak: aardappelen, makreel en selderij. Eenvoudig en heerlijk!

Traditionele salade met een nieuwe smaak: aardappelen, makreel en selderij. Eenvoudig en heerlijk!

Een geweldig gerecht voor liefhebbers van vis. Gebruik koud gerookte makreel in de salade, hoewel warme makreel ook lekker is in dit recept.

Ik gebruik een mengsel van olijfolie en dijonmosterd als dressing. Maar je kunt ook zure room of mayonaise toevoegen.

Eenvoudig, lekker en gezond

Makreel is goed voor 55-plussers omdat het omega-3 vetzuren bevat, die de hart- en bloedvatfunctie helpen verbeteren en de gezondheid van de hersenen ondersteunen. Makreel is ook een bron van vitamine D en proteïne, wat belangrijk is voor het behoud van gezonde botten en spieren.

Recept voor Aardappel en Gerookte Makreel

Ingrediënten voor 4 porties

  • Verse aardappelen - 600 g (ongeveer 4 middelgrote aardappelen);
  • Gerookte makreel - 300 gram;
  • Selderij (stengels) - 150 g;
  • Verse dille - 1 grote bos;
  • Dijon mosterd - 2 eetlepels;
  • Olijfolie - 50 ml;
  • Zout, peper - naar smaak.

Hoe maak je een lekkere aardappelsalade met gerookte makreel?

  1. Kook aardappelen gaar in gezouten water, laat afkoelen en snijd in blokjes.

  2. Ontdoe de makreel van huid en graten, snijd in kleine stukjes.

  3. Snijd bleekselderij in dunne reepjes.

  4. Snijd de dille fijn.

  5. Meng in een kom de Dijonmosterd en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  6. Meng alle ingrediënten voorzichtig met de dressing.

Interessante feiten over makreel:

  • Makreel kan lange afstanden afleggen en duizenden kilometers afleggen.
  • Deze vis staat bekend om zijn snelheid en behendigheid, waardoor hij succesvol is in het ontwijken van roofdieren en het vangen van kleine vissen.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Perlovka: leer hoe je thuis op de juiste manier gort kookt (drie manieren)

Volgende publicatie: Soep in 30 minuten. Een eenvoudig recept voor lekkere kippensoep met boekweit en champignons

Gerelateerde publicaties