Gazapkhuli: een eenvoudig recept voor een vastensalade uit Georgië. Een smakelijk alternatief voor wie vast

Gazapkhuli: een eenvoudig recept voor een vastensalade uit Georgië. Een smakelijk alternatief voor wie vast

Om dit gerecht te bereiden heb je echt niet meer dan 10 minuten nodig. De salade is geschikt voor mensen die vasten. Je krijgt een zeer frisse en knapperige salade, die een compleet gerecht kan zijn, of een bijgerecht (bijvoorbeeld bij vis).

De naam van de salade “Gazapkhuli” wordt uit het Georgisch vertaald als “Lente”.

Traditioneel snijden Georgische huisvrouwen de ingrediënten voor de “Lente” salade met rietjes. In modern Georgië worden de ingrediënten voor de salade gewreven op een speciale rasp “voor Koreaanse wortelen” of in dunne plakjes gesneden. Precies zo'n variant van deze salade presenteer ik je vandaag.

Sla mijn recept op in je sociale netwerken. Bereid een heerlijke Georgische salade “Lente” voor je familie en vrienden.

Recept voor vastensalade “Gazapkhuli” uit Georgië

Ingrediënten

(voor 2 porties)

  • Verse komkommer - 2 middelgrote vruchten;
  • Zuurzoete verse appel - 1 middelgrote vrucht;
  • Citroensap - 2 theelepels;
  • Verse dille - een paar takjes;
  • Verse knoflook - 2 teentjes;
  • Zout - een klein snufje;
  • Olijfolie - 1 theelepel.

Hoe bereid je een snelle salade “Gazapkhuli” uit Georgië?

  1. Snijd komkommers en appels in dunne plakjes (met een dunschiller) of rasp ze op een rasp voor Koreaanse wortels, of snijd ze in rietjes. Doe in een slakom.

  2. Pers knoflook, hak dille fijn (gebruik alleen malse takjes). Voeg toe aan de salade.

  3. Voeg citroensap en zout toe aan de komkommers, appel en kruiden. Meng voorzichtig. Dress met olijfolie.

Opmerking: Als je graag walnoten aan salades toevoegt, ga je gang en voeg ze toe! Maar rooster de walnootpitten eerst goudbruin in een droge pan.

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Geheimen van de Oezbeekse keuken: hoe maak je een echte Bakhor salade?

Volgende publicatie: Perlovka: leer hoe je thuis op de juiste manier gort kookt (drie manieren)

Gerelateerde publicaties