Snij de lamp nog steeds veroorzaakt veel tranen. Geen wonder dat mensen nog steeds op zoek zijn naar effectieve en gemakkelijke manieren om de situatie op te lossen. Hoe niet te scheuren bij het snijden van uien? Het blijkt dat één truc met een mes hier genoeg voor is.
Chef-kok van het Spaanse restaurant CAFE Sofi in Benidrom. Hij is actief op sociale media onder het pseudoniem @dobrovolskyi_hchef. In een van zijn laatste video's besloot hij een populaire manier te testen om een traandrukker te snijden - uien.
Het is een truc met een mes en een kleine hoeveelheid olijfolie. Het enige wat je hoeft te doen is het blad smeren met een olieachtig product en beginnen met het snijden van de groente.
Hoe werkt het? Het blijkt dat irriterende stoffen blijven hangen in olijfolie voordat ze verdampen en beginnen onze ogen te irriteren.
Hoe uien goed te snijden? Let op het mes en de temperatuur
Een goede praktijk die nuttig kan blijken bij het snijden van uien is om ervoor te zorgen dat uw mes goed is geslepen.
In een interview met Business Insider legde chef-kok Julie Andrews uit wat het betekent.
Een scherp mes minder schade aan de pulp van de ui, vermindering van de hoeveelheid gas vrijgegeven, zei ze. Een domme tool daarentegen, kan het moeilijk maken om te snijden en malen en de tijd die vluchtige gassen in de ui blijven verhogen.
Bovendien moet u de uien voor het koken 30 / 45 minuten in de koelkast zetten. Een lage temperatuur zal ook de snelheid van chemische reacties vertragen.
Hoe is het nieuws?