Watermeloen is een nuttig fruit. Het is rijk aan vitaminen, macro- en microelementen. Het blijkt dat zijn zoete smaak kan worden genoten niet alleen in de zomer, maar ook ingeblikt voor de winter, zoals ze doen in Italië. We vonden een zeer snel en eenvoudig recept.
Je moet:
- watermeloen - 4 kg;
- pepererwten (zwart, roze, wit, groen);
- Suiker - 2 el per pot;
- dillezaad - 1 el; citroenzuur - 1 el per pot;
- zout - 1 eetlepel per pot.
Reinig de watermeloen met bakpoeder en een tandenborstel. Daarna spoelen en drogen.
Zonder schillen, in stukken gesneden (zoals driehoeken). Doe het in schone en droge 3 liter blikjes.
Giet kokend water uit, sluit de deksels en laat 15 minuten staan bij kamertemperatuur. Giet het water er dan uit (gebruik een deksel met gaten).
Voeg aan de watermeloenen suiker, zout, citroenzuur, dillezaad en geurige peper toe.
Vul de blikken met kokend water en rol.
Draai de blikjes ondersteboven en wikkel ze in een dikke deken of handdoek.
Wacht een dag. Dan kunt u de blikjes op een koele, droge plaats verbergen en een jaar bewaren.
Waarom heb je watermeloenzaadjes? Voedingsdeskundige vertelde wat er met het lichaam zal gebeuren. We hebben het juiste recept gevonden.
Augustus is de tijd van rijpe, sappig en zoete watermeloenen. Deze vruchten zijn waardevolle bronnen van vitaminen, kalium, magnesium, ijzer en fosfor. Weinig mensen eten watermeloenzaad. Sommigen zijn bang voor blindedarmontsteking of darmproblemen. Het blijkt dat ze niet minder nuttig zijn dan de bessen zelf. Het belangrijkste is om ze goed te koken.
Hoe is het nieuws?