Het koken van vlees vereist vaak zijn voorlopige ontdooiing. Het is echter niet altijd mogelijk om het van tevoren uit de vriezer te krijgen. In een tijdscheur situatie, lijkt het erop dat de enige uitweg is om het snel te doen met behulp van een magnetron. Maar niet iedereen heeft dit apparaat bij de hand. Gelukkig zijn er twee eenvoudige en effectieve manieren om vlees te ontdooien in 5-10 minuten zonder kwaliteitsverlies en het gebruik van elektrische apparaten. U heeft alleen water en een paar producten uit de keukenkast nodig.
Ontsmetting van vlees is een lang proces, en in het geval van een groot stuk, kan het lange uren uitrekken. U kunt natuurlijk gebruik maken van een magnetron, maar niet iedereen heeft dit apparaat in de keuken. En zelfs als dat zo is, is het effect van een dergelijke ontdooiing vaak niet helemaal bevredigend.
Vlees wordt ongelijk ontdooid: op het moment dat sommige delen ervan bevroren kunnen blijven, lijken andere al te zijn gekookt. Dit beïnvloedt de uiteindelijke kwaliteit en smaak van het vlees.
Hoe ontdooi je vlees in 5 minuten? Twee veilige methoden
Wanneer er geen tijd is om te ontdooien, kunt u de methode gebruiken met water en zout, wat in TikTok werd verteld.
Doe gewoon water in een diepe kom, giet 1-2 eetlepels tafelzout en dompel er een stuk bevroren vlees in. Het water moet het volledig bedekken.
Controleer na 5 minuten de ontdooiingsgraad. Zout moet het ijs snel en efficiënt breken. Als het stuk klein was, dan zal deze tijd genoeg zijn om te smelten. Als het vlees nog niet zacht genoeg is, houd het dan nog 5 minuten in zout water.
Er is een andere methode waarmee u snel zelfs een groot stuk vlees kunt ontdooien.
Om dit te doen, giet ongeveer 1,5 liter water uit de kraan in de kom, voeg tafelazijn en twee lepels tafelzout toe. Ingevroren vlees kan een beetje worden geslagen met een hamer, zodat meer scheuren in het ijs ontstaan, zodat ontdooien efficiënter zal gaan. Leg het stuk in een cellofaan zak en das. Dompel het vlees in de zak in water, druk erop met iets zwaars.
De reactie met zout en azijn verhoogt de temperatuur van het vlees, en het ijs smelt snel. Deze methode kunt u snel ontdooien vlees, behoud van de structuur en voordelen.
Hoe niet ontdooien vlees
Onder de meest voorkomende methoden van ontdooien is er een methode met een eenvoudige onderdompeling van vlees in warm water of leggen vlees op de tafel. Het is de moeite waard te weten dat deze methoden, naast langer in de tijd, ook onveilig zijn. Dus je creëert de perfecte omstandigheden voor bacteriën om te vermenigvuldigen.
De veiligste temperatuur van ontdooiend vlees is niet hoger dan 4 °C. Om dit te doen, plaats het vlees in de koelkast op de onderste plank. Natuurlijk zal deze methode meer dan 12 uur duren en zal alleen werken als u niet in een haast. Het is het beste om het vlees 's nachts in de koelkast te zetten.
In het geval u een snelle ontdooiing nodig hebt, gebruik de methode met behulp van zout en azijn of ontdooi het vlees in de magnetron, vergeet niet om het stuk tijdens het proces te draaien.
Hoe is het nieuws?