De eerste reactie als je het serveert is, “Wat is dit voor kisi-kisi-kisi? Is dat echt een salade?” Ja, het is Japanse aardappelsalade! Eenvoudig stap-voor-stap recept

De eerste reactie als je het serveert is, “Wat is dit voor kisi-kisi-kisi? Is dat echt een salade?” Ja, het is Japanse aardappelsalade! Eenvoudig stap-voor-stap recept

Het uiterlijk van deze salade zal elke Rus shockeren. Wat is dit voor aardappelpuree met groenten? Heeft iemand dit al gegeten? Bah! Maar als ze het proeven, worden ze verliefd op de eerste lepel.

Het is een unieke kijk op de klassieke smaak met mayonaise, rijstazijn en pittige mosterd.

Oorspronkelijk uit Japan

Een zeer populaire keukentrend in Japan is yoshoku. Westers eten gekookt in Japanse stijl.

Een van de populairste yoshoku-gerechten die je gemakkelijk thuis kunt maken is Japanse aardappelsalade. Als je de ingrediëntenlijst van de Japanse en westerse versies vergelijkt, lijken de ingrediënten erg op elkaar. Zo zien de meeste yosoku-gerechten eruit: qua ingrediënten zijn ze bijna hetzelfde als de originelen die ze geïnspireerd hebben. Maar ze zijn op de een of andere manier anders. In het geval van aardappelsalade is het grootste verschil de textuur, want in de Japanse versie is het altijd aardappelpuree.

Japanse aardappelsalade bevat meestal een grotere verscheidenheid aan groenten dan een typische Europese aardappelsalade, waaronder komkommers, wortels en maïs; soms wordt er zelfs ham aan toegevoegd.

Japanse aardappelsalade met komkommers, wortels en rode ui

Ingrediënten

(6-8 porties)

  • Verse rode aardappelen om te koken - 2-3 grote knollen, geschild en in vieren gesneden;
  • Zout
  • Verse komkommers - 2 stukken (ongeveer 125 gram), overdwars dun gesneden;
  • Rijstazijn - 2 theelepels;
  • Mayonaise - 6 eetlepels;
  • Suiker - halve theelepel;
  • Mononatriumglutamaat - een klein snufje;
  • Kruidige mosterd - 1/2 theelepel;
  • Verse wortelen - 1 kleine wortel, in vieren gesneden en overdwars in dunne plakjes gesneden;
  • Rode ui - 1/4 middelgrote ui, in dunne halve ringen gesneden;
  • Ei - 2 stuks, hardgekookt, gepeld en in plakjes gesneden;
  • Groene ui - 2-3 pluimen, alleen witte en lichtgroene delen, fijngesneden.

Hoe maak ik Japanse aardappelsalade

  1. Doe de aardappelen in een grote pan en vul deze met koud water. Zout royaal en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de aardappelen gemakkelijk met een vork doorgeprikt kunnen worden, 10-15 minuten. Giet het water van de aardappelen af en doe ze in een grote kom. Laat afkoelen. 2- Doe ondertussen de komkommers in een kom en bestrooi ze met 1/2 theelepel zout. Meng goed en laat 10 minuten staan. Giet het opgehoopte water af en wring de komkommers voorzichtig uit met keukenpapier om overtollig vocht af te kloppen.
  2. Meng in een kleine kom de rijstazijn, suiker, mononatriumglutamaat, mayonaise en pittige mosterd tot een gladde massa.
  3. Stamp de aardappelen met een pureestamper of grote vork, zodat er kleine klontjes overblijven. Voeg de komkommers, wortels, ui, eieren, groene uien en het mayonaisemengsel toe. Meng goed en breng op smaak met zout. Serveer onmiddellijk. De salade kan tot 1 dag in de koelkast bewaard worden.

Ja, de ingrediënten zijn zoals in de Europese versie van aardappelsalade, maar geloof me - de smaak zal absoluut Japans zijn! Probeer het eens!

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vergeet niet te liken en een reactie achter te laten.

Vorige publicatie: Een stevig en lekker ontbijt voor actieve dames: ovenschotel met asperges, eieren en kruiden. 45 minuten en klaar!

Volgende publicatie: Drie recepten voor frisse komkommersalades die je zowel doordeweeks als op feestdagen kunt maken

Gerelateerde publicaties