Hoe lekker het is, we zouden er zelf nooit opgekomen zijn om deze producten te combineren. Dat is wat ik hoor over de Lente Kip Paassalade.

Hoe lekker het is, we zouden er zelf nooit opgekomen zijn om deze producten te combineren. Dat is wat ik hoor over de Lente Kip Paassalade.

De tijd van deze salade is de lente en het begin van de zomer. Ik maak deze salade traditioneel voor Pasen. Hoewel ik zelf atheïst ben, is Pasen, gewoon als feestdag, altijd gevierd in onze familie. Zonder religieuze connotatie, gewoon als een stralende lentedag.

Salade “Lentekip” is vrolijk, lekker en gemakkelijk te bereiden. Alle ingrediënten zijn voor iedereen beschikbaar.

Variaties van de salade “Lentekip

Er zijn drie variaties op het recept van de salade: met kippenham (zoals in dit geval), met gekookte kip of met gerookte kip. Je kunt Chinese kool ook vervangen door jonge witte kool.

Kies je variant en kook tot groot genoegen van jezelf en je geliefden.

Sla het recept op in sociale netwerken en schrijf je indruk over dit recept in de comments.

Salade “Lentekip”

Ingrediënten

(voor 6 porties)

  • Verse radijs - 500 gram;
  • Chinese kool - 300 gram (de helft van een kleine bloemkool);
  • Feta kaas - 1 pakje (150 gram);
  • Kippenham - 200 gram;
  • Olijfolie - 3 el:
  • Citroensap - 2 el;
  • Zout, gemalen zwarte peper - naar smaak;
  • Geroosterde zwarte sesam - optioneel;
  • Peterselie (om te serveren) - naar wens.

Hoe bereid je een lekkere salade “Lentekip”?

  1. Was en droog de radijs, verwijder de “topjes” en “wortels”. Snijd in dunne rondjes.
  2. Snijd Chinese kool in dunne rietjes.
  3. Snijd de kippenham in kleine blokjes.
  4. Bereid de dressing. Meng het citroensap, zout, peper en olijfolie in een kom.
  5. Doe alle ingrediënten in een slakom, meng en dresseer de dressing.
  6. Garneer met peterselieblaadjes en geroosterde zwarte sesamzaadjes.

Serveer en roep je gasten!

Eet smakelijk! Thuis koken - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Wat heb je in de Koreaanse wortelen gedaan? Het is heerlijk! Dat was mijn reactie op deze salade in 2000. Ik maak hem nog steeds

Volgende publicatie: Ongebruikelijke salade van zwarte radijs die je meteen zal betoveren met zijn smaak: je zult vragen naar dit recept

Gerelateerde publicaties