Bananen zijn een all-season fruit waar veel Wit-Russen van houden. Afhouden van het kopen van een stel verleidelijke gele bananen is soms moeilijk. Fruit wordt vaak zwart voordat we ze kunnen eten. Dit is waar de kennis van een eenvoudige methode die de versheid en kleur van de vrucht tot twee weken zal houden nuttig is. Wat moet ik doen?
De gemiddelde persoon eet ongeveer 5,5 kg bananen per jaar. Veel mensen waarderen deze vruchten voor hun zoetheid en voor het snel lessen van honger. Ook bananen hebben vele nuttige eigenschappen: reguleren bloeddruk, versterken van het zenuwstelsel, ondersteunen metabolisme en reinigen van het lichaam van toxines. Eet bananen voordat ze rijpen. Gelukkig kun je geen haast hebben als je weet hoe je de rijping moet vertragen.
Hoe houden we bananen lang vers?
Als je bang bent dat de bundel fruit die je koopt bruin zal worden voordat je het kunt eten, hebben we goed nieuws. Gewoon water helpt het fruit fris te houden. Giet het in een container en laat er bananen in zodat de punt van de cluster wordt ondergedompeld in water. De vrucht zal blijven rijpen, maar blijft vers tot twee weken, en het vlees zal hard zijn. Het water moet koud zijn, net als met snijbloemen. Als je voedselfilm bij je hebt, kun je geen bananen in water doen, maar hun uiteinden in folie wikkelen, waardoor ze ook langer vers blijven. Het is echter beter om deze vruchten niet van tevoren te kopen, omdat ze zeer snel rijpen.
Moet ik bananen wassen voor ik eet?
Veel mensen vinden dat bananen niet gewassen moeten worden voordat ze gegeten worden omdat ze in de huid zitten. Echter, deskundigen benadrukken dat het noodzakelijk is om vruchten uit de winkel, ongeacht of we ze met of zonder huid eten. Banana's worden van ver naar ons gebracht en om de weg in stand te houden worden ze overvloedig besproeid met schadelijke pesticiden en schimmelwerende middelen. Hoewel weinigen van hen het vruchtvlees doorboren, omdat de huid erg dik is, blijven pesticiden op je handen. Je kunt ze onbewust overbrengen in je mond. Daarom is het het beste om een bos bananen grondig te wassen na het brengen van ze uit de winkel. Was ze eerst met water met azijn, en bak daarna soda. Alternatief gebruikte zure en alkalische oplossingen effectief omgaan met alle chemicaliën.
Wat te doen met overrijp bananen?
Overrijp bruine bananen zien er onaangenaam uit, maar behouden nog steeds veel van hun voedings- en heilzame eigenschappen. Dus ze weggooien zou dom zijn. Ze kunnen in de keuken worden gebruikt om cocktails, zelfgemaakte gebakjes of ijs te maken. Ook dergelijke bananen kunnen dienen als een vulling voor allerlei pannenkoeken en pannenkoeken of worden een ingrediënt voor jam.
Als je jezelf niet kunt brengen om overrijp fruit te eten, zelfs in deze vorm, gebruik ze als meststof voor tuin- en potplanten. Dit zal een positief effect hebben op de worteling en bloei van cultuur. Bananen die in compost worden gegooid zullen het verrijken met vele waardevolle voedingsstoffen voor planten.
Hoe is het nieuws?