Wat heb je in de Koreaanse wortelen gedaan? Het is heerlijk! Dat was mijn reactie op deze salade in 2000. Ik maak hem nog steeds

Wat heb je in de Koreaanse wortelen gedaan? Het is heerlijk! Dat was mijn reactie op deze salade in 2000. Ik maak hem nog steeds

De basis van de salade zijn Koreaanse wortelen. Je kunt een kant-en-klaar hapje kopen in de supermarkt of op de markt. Of je kunt de wortels thuis op z'n Koreaans bereiden.

De rest van de ingrediënten zijn kaas (je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vindt) en kip (gewoon gekookte kipfilet of gerookte kipfilet - naar eigen smaak).

Ja, er waren traditionele olivier en shuba, maar er stond een nieuwe (voor mij) salade op tafel. Het was een salade met de toen in de mode zijnde Koreaanse wortelen.

Ik ontdekte meteen het recept en sindsdien maak ik deze salade al meer dan twintig jaar voor feestdagen en “geen gelegenheid”.

Salade met Koreaanse wortelen, kip en kaas

Ingrediënten

(voor 4 porties)

  • Koreaanse wortelen - 200 gram;
  • Edammer kaas - 150 gram;
  • Gekookte kipfilet - 200 gram;
  • Ei - 4 st;
  • Knoflook - 2 teentjes;
  • Ongezouten sojasaus - 1 theelepel;
  • Mayonaise Provençaals - 2 eetlepels;
  • Rode gemalen peper - op de punt van een mes.

Hoe maak je een lekkere salade met Koreaanse wortels, kip en kaas?

  1. Knijp de Koreaanse wortelen uit van overtollig vocht met je handen of laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Kook het ei hard, pel het en snijd het in 4 stukken.
  3. Snijd de kaas en gekookte kipfilet in gelijke kleine blokjes.
  4. Maak de saus: Meng de sojasaus, mayonaise, geraspte knoflook en rode peper in een kleine kom. Roer tot een gladde saus.
  5. Meng in een slakom de Koreaanse wortels, kipfilet, kaas en dressing met de bereide saus. Roer door elkaar.

Serveer in geportioneerde slakommen, gegarneerd met een ei.

Eet smakelijk! Kook thuis - het is gemakkelijk en budgetvriendelijk!

Vorige publicatie: Snelle carbonara zonder eieren

Volgende publicatie: Hoe lekker het is, we zouden er zelf nooit opgekomen zijn om deze producten te combineren. Dat is wat ik hoor over de Lente Kip Paassalade.

Gerelateerde publicaties