Snelle carbonara zonder eieren

Snelle carbonara zonder eieren

Een tijdje geleden kookte ik carbonara “volgens alle regels” en het viel me tegen. De smaak van rauwe dooiers verpestte alles.....

Dus hier is een recept voor een snelle carbonara zonder eieren, speciaal voor degenen die dol zijn op spek. En kaas. En macaroni).

Om te koken hebben we nodig:

  • Pasta - 400 gr. Ik koos voor capellini, daarmee gaat het nog sneller)
  • Spek - 100-150 gr. Deze keer heb ik rauw gerookt spek, maar naar mijn mening geeft gekookte gerookte spek een fijnere smaak.
  • Kaas - 100 gr
  • Room - 200 ml
  • Meel - 2 el. zonder glijbaan
  • Zout, gemalen zwarte peper, verse of gedroogde knoflook en peterselie. Ik ben helemaal geen fan van peterselie, maar in dit geval moest het in dit gerecht.

Hoe maak je snel een heerlijke carbonara?

  1. Giet water in een pan, zout en zet op het fornuis. Terwijl het water kookt, bereiden we de saus voor. Snijd het spek in reepjes en doe het in een verwarmde koekenpan. Bak ze, af en toe roerend.
  2. Als het spek goudbruin is, voeg je de knoflook (vers of gedroogd, naar keuze) en fijngehakte peterselie toe. Je kunt ook gedroogde peterselie gebruiken.

  3. Voeg vervolgens om overtollig vet te verwijderen een paar lepels bloem toe en meng grondig. Het wordt een soort basis voor béchamel.

  4. Giet de room er in een dun straaltje bij, onder voortdurend roeren.

  5. Voeg geraspte kaas toe aan de romige spekbasis, peper en mix tot er een homogene dikke massa ontstaat. Proef of er zout bij moet, indien nodig dosalivayut, maar meestal is het zout van het spek en de kaas voldoende.

  6. De pasta zal tegen die tijd klaar zijn, voeg het toe aan de pan met de saus en roer.

Wees niet gehaast om de pasta te laten uitlekken! Het kan nog van pas komen. Als de saus te dik is, voeg dan een paar lepels van het pastawater toe en roer.

De snelle pasta carbonara zonder eieren is klaar! Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 volwassenen en misschien blijven er nog wat restjes over).

Vorige publicatie: Salade van gekookte worst met komkommer

Volgende publicatie: Wat heb je in de Koreaanse wortelen gedaan? Het is heerlijk! Dat was mijn reactie op deze salade in 2000. Ik maak hem nog steeds

Gerelateerde publicaties