In het leven van ieder mens rijst vroeg of laat de vraag: waar laat je courgettes? Ik heb een antwoord! Maak malse courgette-kaasbeignets in de oven.
Minimale ingrediënten, maximale voordelen en smaak:
- Courgette - 350 g
- Kaas - 150 g
- Ei - 1 st.
- Meel - 2 el.
- Rijsmiddel - 1 theelepel.
- Zout, peper, kruiden - naar smaak
- Sesamzaadjes - 1 eetlepel.
Ga verder met koken:
Rasp de courgette op een fijne rasp en knijp lichtjes uit.
Voeg het ei toe, evenals zout, peper en andere kruiden naar wens. Meng goed.
Rasp de kaas en voeg deze toe aan het ei en courgettemengsel.
Voeg de bloem toe en meng grondig.
Spreid het mengsel uit op een anti-aanbakmat en vorm beignets van ongeveer 1 cm dik.
Bestrooi met sesamzaadjes indien gewenst en plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Kant-en-klare courgettekaasbeignets kunnen worden geserveerd met je favoriete saus voor alle gelegenheden.