Soms zijn de eenvoudigste en meest voor de hand liggende oplossingen voor oude problemen een ware openbaring voor veel mensen. Zo gebeurde het met een eenvoudige levenshack voor het rapen van kool, gedeeld door een gebruiker van TikTok. Een 30-seconden video over hoe je snel bladeren voor golovtsi (een traditioneel Russisch gerecht) kunt voorbereiden, heeft miljoenen views verzameld.
Om bladeren van kool voor golovtsi voor te bereiden, is het helemaal niet nodig om lang voor de kookplaat te staan en de kool langzaam te verwijderen na het koken. Je kunt het proces aanzienlijk versnellen en toch alle koolbladeren gemakkelijk en zonder moeite losmaken, zonder extra manipulatie.
Hier is hoe je het doet: snijd de koolkop gewoon doormidden (of iets onder het midden, langs de 'schouders'). Kook de bovenkant vervolgens in kokend water of verwarm het in een zak in de magnetron gedurende 10 minuten.
Daarna zijn de koolbladeren klaar voor gebruik.
Veel gebruikers gaven toe dat ze, ondanks jarenlange ervaring met het maken van golovtsi, deze methode nog nooit hadden gehoord.
"Ik leef al zo lang en leer nog steeds. Het meisje is 63 jaar oud," schreef een gebruiker.
"Bedankt voor de informatie, ik wist dit niet," voegde een andere toe.
"Ik hou van golovtsi, maar haat het om kool te ontdoen. Maar dit is een geweldig advies! Hartelijk dank," was nog een commentaar onder de video.
Enkele commentatoren deelden hun eigen methoden voor het voorbereiden van koolbladeren voor golovtsi.
Toch gaven sommige gebruikers aan dat de kool bij deze methode "rubberachtig" wordt.
"Ik maak nu pekinkool. Het is lekker en snel. Ik spoel het, wikkel het allemaal in, leg het op een bakplaat, giet er water met kruiden en knoflook bij en in de oven voor 15-20 minuten," deelde een gebruiker haar bereidingswijze.
"Zo gaat het leven gewoon door. We maken er zuurdesem van. We maken geen golovtsi met verse kool," merkte een andere op.
"Ik doe het ook zo. De rest gebruik ik voor soep of salade," concludeerde nog een gebruiker.
Wat vind je van dit nieuws?