Nederlands broodje is in zekere zin vergelijkbaar met een gesloten pizza - calzone. Alle sappigheid van de vulling blijft in het deeg, dus je krijgt een soort knoedel in Nederlandse stijl))
Wat we gaan verpakken:
- Bladerdeeg - 1 pakje (400-500 g)
- Gekookt-gerookte borststuk - 150 g
- Kaas - 100 g
- Augurken - 3-4 stuks
- Tomaten - 1 st.
- Mosterd - 2 el.
Laten we beginnen met koken:
Ontdooi het deeg en rol het een beetje uit tot een rechthoekige laag.
Rasp de kaas of snijd het in stukjes (als je mozzarella hebt zoals ik) en leg het op het deeg, laat de randen vrij om te knijpen.
Snijd de borst of ham in kleine plakjes en verdeel over het oppervlak.
Snijd de augurken in kleine cirkels en schik bovenop de borst.
Snijd de tomaat in dunne plakjes en leg ze in het midden van het broodje.
Rol het broodje voorzichtig op en probeer het wat strakker te maken.
Knijp de randen goed dicht en zet 30 minuten in een oven van 180°C.
Indien gewenst kun je de rol bestrijken met ei/melk en bestrooien met sesamzaad voor de schoonheid.
Laat de afgewerkte Nederlandse rol afkoelen zodat alle sappen in het deeg worden opgenomen en er niet uitlopen. Bovendien is warm eten lekkerder dan hete stukjes pakken)