We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: bij het proberen yoghurt of bijvoorbeeld roomkaas uit een plastic pot te halen, komt er niet al het product naar buiten. Hoe hard je ook met lepel, vork of mes probeert, er blijven altijd enkele gram product achter op de bodem. En dat is toch ook geld, nietwaar? Gelukkig hebben de zuinige Belgen een eenvoudige en snelle oplossing. Let op!
Als je tijdens het koken het hele inhoud van de pot moet uitlekken, en niet alleen een lepel of twee, dan komt deze truc goed van pas. Je hebt hiervoor alleen een mes en enkele seconden nodig. Dus, om te beginnen neem je een gesloten pot met roomkaas, slagroom of yoghurt, draai je deze om en maak je aan de onderkant een klein gaatje. Hierdoor komt er lucht in het verpakking, wat het vervolgens gemakkelijker maakt om het inhoud snel en eenvoudig uit te lekken.
Na het snijden open je de pot, kantel je deze en druk je deze lichtje. In een seconde heb je 200 gram product in je kom, zonder resten op de bodem of aanwijzingen van het inhoud. Geen tijd meer verspillen en geen onnodig schrapen aan de bodem van het glas in de hoop alle yoghurt of roomkaas eruit te krijgen.
Waarom komt er vloeistof bovenop yoghurt?
Terzijde, soms gebeurt het dat er een vreemde vloeistof op het oppervlak van yoghurt of roomkaas ontstaat. Dit ziet er niet erg aantrekkelijk uit, dus eindigt het product vaak in de afvalbak. Wat is dat dan? Veel Belgen vragen zich af of dergelijke zuivelproducten nog eetbaar zijn.
Blijkbaar, als je een pak yoghurt of een ander zuivelproduct opent en het niet meteen eet, maar in de koelkast bewaart, verschijnt er vloeistof op het oppervlak. Veel mensen nemen dit ten onrechte als een teken van bederving. Maar dat is een vergissing. De vloeistof op yoghurt is niets anders dan wei. Het moet gewoon gemengd worden - en het product is nog steeds geschikt voor consumptie.
Deze vloeistof weggooien is niet nodig. In plaats daarvan kun je het gebruiken voor het maken van cocktails, dressings of soepen.