Khyczyny met kaas en kruiden

Khyczyny met kaas en kruiden

Als het Pannenkoekendag is en je geen pannenkoeken meer lust, raad ik je aan om eens naar platbrood te kijken. Khychiny met kaas en kruiden zijn hartige en smaakvolle concurrenten van traditionele pannenkoeken.

Wat hebben we nodig?

  • Meel - 2 kopjes (250 ml elk)
  • Kefir - 200 ml
  • Soda - 1/3 theelepel
  • Zout - 1 theelepel
  • Kaas - 100 g
  • Groene uien, dille, enz.
  • Boter

Laten we beginnen met koken:

  1. Meng kefir, zuiveringszout en zout. Voeg de bloem toe en kneed het deeg.

  2. Dek de deegklomp af met een bak of een zak en laat het rusten. Na een tijdje gaat het zogenaamde “glutenoog” erin open en wordt het deeg elastischer.

  3. Laten we de vulling maken. Rasp de kaas op een fijne rasp, hak de kruiden fijn en meng met de kaas.

  4. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er bolletjes van voor het verdere werk.

  5. Neem een bal deeg, rol uit tot 2-3 mm dik, leg de vulling in het midden.

  6. Vorm een soort buideltje door de randen van het deeg in het midden dicht te knijpen.

  7. Maak de taart plat met je handen en rol hem met een deegroller voorzichtig uit tot een plat brood.

  8. Bak in een droge koekenpan aan beide kanten op middelhoog vuur.

  9. Besmeer kant-en-klare khychin met kaas en kruiden met boter zoals pannenkoeken.

De flatbreads worden erg smakelijk, romig en het belangrijkste is dat ze lang warm blijven. Terwijl ze allemaal gebakken worden, is de eerste nog warm.

En als je conservatief bent in je opvattingen over vastenavondgerechten, is hier een cool recept van pannenkoeken op kefir, succes verzekerd

Vorige publicatie: Mollengrond: hoe te gebruiken

Volgende publicatie: Nederlands broodje of pizzabroodje

Gerelateerde publicaties