Instant zuurkool, knapperig en sappig - heerlijke recepten

Instant zuurkool, knapperig en sappig - heerlijke recepten

Goedemiddag, mijn beste lezers! De periode nadert waarin je zo'n groente als kool moet bereiden. De meest voorkomende bereiding wordt beschouwd als zuurkool. Dit is wat in bijna elk huis gebruikelijk is.

Er is een enorme keuze aan recepten voor het maken van zuurkool voor de winter. Ik wil echter de nadruk leggen op de beproefde oplossingen.

Je kunt zo'n groente niet alleen in de vorm van rietjes bereiden, maar ook in plastic. Zelfs in combinatie met andere groenten of fruit. Bijvoorbeeld: bieten, tomaten of appels. Dit is waar je fantasie de vrije loop gaat. Het belangrijkste is dat het lekker is en goed bewaard wordt.

Om het voorgerecht geweldig te maken, moet je enkele nuances niet negeren. Ik zal hieronder opsommen welke:

  1. Let op welke koolsoort je gaat kopen. Er worden alleen laat- of middenlate rijpingsvariëteiten gebruikt.

  2. Bereid kool in kleine porties.

  3. Voor het zouten kunt u het beste niet-gejodeerd zout gebruiken. Als het echter ontbreekt, is er een uitweg. Ze zeggen dat jodium gemakkelijk en snel verdampt. Laat het gejodeerde zout dus een tijdje onafgedekt liggen. En gebruik het dan met gemak.

  4. Voor velen is het probleem hoe ze kunnen bepalen hoeveel zout er nodig is, zodat ze niet te veel zout krijgen. Door de tijd heen is echter opgemerkt dat de geschatte verhouding tussen zout en kool zonder stengel zou moeten zijn: 20 g zout per kilogram kool. (Springt eetlepel). Bij het beitsen proeven we meestal de kool. Voeg indien nodig zout of suiker toe.

  5. Gebruik voor deze manier van koken houten, glazen of geëmailleerde schalen. Het is ten strengste verboden een aluminium container te gebruiken. Omdat het gemakkelijk onderhevig is aan oxidatie.

Dat is het. Hier zijn enkele eenvoudige tips voor het bereiden van vitaminerijke groenten. Ik weet zeker dat alles op de best mogelijke manier zal verlopen. Het belangrijkste is dat je een goed humeur hebt!

Geurige zuurkool voor de winter

Een uitstekende optie voor het maken van zuurkool. Als u het gebruikt, kunt u al op de derde dag kool in uw dieet eten. De truc is om wat meer zout aan de pekel toe te voegen. En hij wordt op zijn beurt afzonderlijk voorbereid. Maar het resultaat is zó leuk.

Je moet beschikken over:

voor een pot van 3 liter

  • Kool - 2 - 3 kg
  • Wortelen - 2 st.
  • Laurierblad - 2 st.
  • Zout - 4 el
  • Dillezaden - optioneel
  • Peper - naar smaak

Volgorde van acties:

  1. Verwerk de wortels en kool voorzichtig. Maak ze schoon en spoel ze grondig af met koud water.

  2. Begin vervolgens met het hakken van de kool in dunne reepjes.

  3. Snijd de wortels met een rasp in reepjes.

  4. Meng de gehakte twee groenten door elkaar. Ze moeten zo gelijkmatig mogelijk onder elkaar worden verdeeld. Druk de groenten gerust al roerend aan. Dit zal ze een beetje verzachten en het verschijnen van sap versnellen.

  5. Maak schone gerechten klaar voor het beitsen van kool. Voor de voorgeschreven hoeveelheid ingrediëntenVoor het gemak is het raadzaam om een ​​grotere container te gebruiken. Bijvoorbeeld een exemplaar van vijf liter.

  6. Voeg laurier, dillezaad en piment toe aan het hoofdmengsel. Roer en breng het mengsel over in een beitscontainer. Verpletter het tegelijkertijd goed met je handen, want de kool moet behoorlijk strak liggen.

  7. Giet water in een literpot. Giet er 2 eetlepels in. lepels zout. Als je wilt, kun je de pekel zoeter maken door ongeveer twee eetlepels suiker aan dezelfde pot toe te voegen.

Zorg ervoor dat het zout grof gemalen is. Het is raadzaam om steen te gebruiken.

  1. Roer de vloeistof in de pot totdat het zout en eventuele suiker volledig zijn opgelost. Giet de pekel over de kool. Herhaal deze procedure opnieuw. Omdat de groenten volledig bedekt moeten zijn.

Om tijd te besparen kun je in eerste instantie geen liter, maar een pot van twee liter gebruiken.

  1. Plaats er een gewicht bovenop. Je kunt een bord plaatsen. Druk ze naar beneden met een pot gevuld met water. Prik de kool regelmatig met een vork om er gas uit te laten ontsnappen. Zodat de bereiding niet bitter gaat smaken.

  2. Plaats de gevulde container in een bredere kom. Omdat er sap uit de groenten komt. Dienovereenkomstig zal de hoeveelheid pekel toenemen gedurende drie dagen, waarbij de kool meerdere keren per dag tot op de bodem wordt doorboord. Nadat de vereiste tijd is verstreken, kunt u het proberen. Op een koele plaats bewaren.

De lekkerste instant zuurkool met wortelen

Met dit recept kun je de meest aromatische, smakelijke en versterkte kool krijgen. De moeilijkheden zijn minimaal, maar het resultaat zal iedereen tevreden stellen. Positieve emoties zijn gegarandeerd voor jou.

Nodig:

  • Witte kool - ongeveer 2 kg
  • Middelgrote wortelen – 2 st.
  • Zout – 2 eetl. Ik met een glijbaan
  • Suiker – 1,5 eetl. l
  • Water – 1,5 l

Volgorde van acties:

  1. Het is raadzaam om jonge kool te gebruiken, deze is sappiger en zachter dan de oude.

  2. Was de koolkop, verwijder de bladeren met gebreken en snijd de stengel eruit. Snij de groente zo fijn mogelijk in reepjes.

  3. Was en schil vers geoogste wortels. Haal het door een rasp.

  4. Combineer bereide groenten. Wrijf de kool grondig met je handen totdat het sap verschijnt.

  5. Bereid de marinade of pekel voor: meng suiker en zout, los ze op in water.

  6. Giet de bereide vloeistof over de kool en wortels in de pot. Zet het 24 uur op een warme plaats zodat de gisting kan beginnen.

  7. Voor het serveren kun je een beetje plantaardige olie over de kool gieten, een beetje ui en dille toevoegen.

Geniet van je tussendoortje!

Zuurkool met appels

Dit is de meest voordelige optie. Omdat niet iedereen een plek heeft om augurken en marinades te bewaren. En hier krijgen we niet alleen knapperige en ongelooflijk smakelijke zuurkool, maar ook geweldige ingelegde appels. Begin zo snel mogelijk met koken, zonder het recept opzij te leggen.

Verbinding:

  • Wortelen – 400 g
  • Appels – 4 st.
  • Zout – 70 g
  • Suiker – 70 g
  • Laurierblad – 5 st.
  • Peperkorrels – 20 st.
  • Pimenterwten – 10 st.
  • Witte kool – 2 –2,5 kg

Volgorde van acties:

  1. Je moet de sappigste kool nemen. Het moet rond zijn. Niet langwerpig of afgeplat. Omdat het de ronde is die als de sappigste wordt beschouwd.

  2. Snijd de groente in reepjes. Rasp de wortels apart op een rasp. Combineer de gemalen producten gelijkmatig met elkaar. Voeg zwarte erwten en pimenterwten, laurier, zout en suiker toe. Onthoud de resulterende massa zorgvuldig met uw handen. Het sap moet eruit komen.

  3. Doe de kool in een schone glazen pot. Leg een laag gesneden, schone en geschilde appels. Verdicht alle lagen met een houten spatel, omdat ze niet alleen uniform, maar ook dicht moeten zijn. Wissel lagen af ​​totdat de pot gevuld is tot ongeveer 4 cm van de bovenkant.

  4. Het is noodzakelijk om de pot minder dan 4 centimeter vol te laten, omdat het extra sap eruit zal lopen. Om uzelf tegen deze lekkage te beschermen, plaatst u de gevulde container in een bredere container, bijvoorbeeld in een bak.

  5. Bedek de pot met een deksel en laat hem drie dagen met rust. Maar vergeet niet om de kool tot de dag zelf door het hele gebied te prikken. Om de gevormde gassen vrij te laten.

  6. Bedek de pot met een deksel en laat hem drie dagen met rust. Maar vergeet niet om de kool tot de dag zelf door het hele gebied te prikken. Om de gevormde gassen vrij te laten.

  7. Breng het product na drie dagen over naar de koelkast. Kan na 7 – 8 dagen worden geconsumeerd. Voor het serveren kun je vers geraspte appel- en verse uienrietjes toevoegen. Smakelijk en heerlijke vitaminereserves!

Recept voor zuurkool in grote plastics met bieten

Het voorgerecht is heerlijk als toevoeging aan gekookte aardappelen. Door zijn rode uiterlijk siert het echter elke gewone eettafel. Het is alsof een vakantie je heeft bezocht. En maak je geen zorgen over de smaak van bieten. Het geeft alleen een sierlijke heldere roodachtige tint. Schiet op en bereid dit soort snack voor de winter. Iedereen zal gelukkig en vol zijn!

Verbinding:

  • Azijn 9% – 15 g
  • Witte kool – 2 kg
  • Water - 2 l
  • Selderij - 1 bosje
  • Zout - 30 g
  • Chilipeper - 1 st.
  • Bieten - 0,3 kg.

Volgorde van acties:

  1. Verwijder de bovenste bladeren van een dichte koolkop. Vooral als ze droog of bedorven zijn. Spoel af met koud water en veeg lichtjes af met een wegwerphanddoek. Snijd de groente in middelgrote lagen.

  2. Schil de bieten. Rasp op een grove rasp of snijd in dunne reepjes. Het is raadzaam om vers geplukte groenten te gebruiken. Zodat het niet slap wordt. Sap is immers belangrijk voor ons.

  3. Verse bleekselderij grondig wassen en in grote reepjes snijden.

  4. Hete peper, vooraf gewassen en ontdaan van de stengel en zaden, in kleine stukjes gesneden. Roer de groenten door elkaar om gelijkmatig te verdelen.

  5. Spoel de potten grondig af. Verdeel de bereide groenten en kruiden in gelijke hoeveelheden.

  6. De marinade moet in een aparte pan worden bereid. Giet er koud water in en voeg de benodigde hoeveelheid zout toe. In vuur en vlam zetten om te verwarmenva.

  7. Zodra het zoute water kookt, giet je de benodigde hoeveelheid azijn erin. Giet de bereide marinade over de gearrangeerde groenten.

  8. Gevulde potten kunnen worden afgesloten met een nylon deksel of worden opgerold met een metalen deksel. Laat ze op een afgelegen plek afkoelen. Als ze zijn afgekoeld, herschik je ze voor verdere opslag in de koelkast of laat je ze in de kelder zakken.

  9. Deze snack is op de derde dag klaar voor consumptie. Maar het is het beste om het in de winter te bewaren. Om vervolgens te genieten van de smaak en het aroma.

Eet smakelijk en goed humeur!

Vorige publicatie: Pompoenpap met maïsgrutten en melk

Volgende publicatie: Shchi, borsjt, rassolnik en solyanka uit een pot - in de winter hoef je alleen maar water toe te voegen

Gerelateerde publicaties