Pompoenpap met maïsgrutten en melk

Pompoenpap met maïsgrutten en melk

Ik hou echt van melkpap, ik hou echt van pompoen. Ik kook verschillende soorten pappen met pompoen; vandaag heb ik maïs-pompoenpap gemaakt. De pap is lekker, zacht en gezond. Het bereiden van deze pap is heel eenvoudig en snel; binnen een half uur heb je iets om te serveren. Hoe helderder en zoeter de pompoen, des te helderder en zoeter de pap. Voeg je minder pompoen toe, dan wordt het gewoon maïspap met pompoen. Deze pap is perfect voor een stevig ontbijt, een middagsnack, voor vegetariërs en voor kinderen. Pap is zowel warm als koud heerlijk.

Ingrediënten:

Pompoen - 300 g.

Maïsgrutten - 60 g.

Water - 500 ml.

Melk - 500 ml.

Suiker - 2 theelepels.

Zout - naar smaak

Boter - voor serveren

Snijd de pompoen in willekeurige kleine stukjes en voeg water toe. Kook de pompoen tot hij zacht is en plet de pompoen met een vork.

Voeg ontbijtgranen toe aan de pompoen. Als je van dikke pappen houdt, kun je meer ontbijtgranen toevoegen.

Voeg melk toe aan de kom met de pap en kook de pap tot de ontbijtgranen zacht zijn. Dit duurt 15-20 minuten. Roer de pap.

Voeg suiker en zout naar smaak toe aan de pap. Roer, proef, pas de pap naar smaak aan. Is de pompoen zoet of gebruik je geen suiker, dan is deze pap zonder suiker erg lekker.

Hete pap kan in porties met boter worden geserveerd, je kunt boter aan de pan toevoegen met pap, of je kunt helemaal geen boter toevoegen.

Geniet allemaal van een heerlijk leven!

Vorige publicatie: Geheimen van perfecte dumplings: 10 culinaire tips en dumplings zullen zijn zoals in de beste restaurants

Volgende publicatie: Instant zuurkool, knapperig en sappig - heerlijke recepten

Gerelateerde publicaties