Lichtgezouten komkommers Dagelijks

Lichtgezouten komkommers Dagelijks

Ingrediënten

Licht gezouten komkommers Dagelijks

  • 1 liter water (kokend water)
  • 1 eetl. zout
  • 6-7 middelgrote komkommers
  • dille met parasols
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 5-6 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel mosterdzaad

Stapsgewijs kookrecept

Leg de dille, knoflook, peper en laurier op de bodem van de pan.

Plaats de komkommers en snij eerst de randen aan beide kanten af.

Voeg mosterd toe.

Kook water, los er zout in op en giet het in komkommers.

Druk de bovenkant aan met een bord zodat de komkommers niet gaan drijven, laat ze 24 uur op tafel liggen en zet ze dan in de koelkast.

Heerlijke komkommers voor iedereen!

Vorige publicatie: Cheesecakes met zure room en bessen, gebakken in de oven

Volgende publicatie: Champignontips van de chef-kok. Hoe melkchampignons, cantharellen, bittere paddenstoelen en svinushki op de juiste manier te zouten

Gerelateerde publicaties