Aardappelbootjes met wrongelvulling

Aardappelbootjes met wrongelvulling

Ik weet niet eens de juiste naam van dit gerecht. misschien helemaal geen boten, maar hele boten, zeker als je er zoiets als een zeil bovenop bevestigt. Maar op de vakantietafel zullen aardappelboten met wrongelvulling er zeer voordelig uitzien, tot grote vreugde van kinderen en volwassenen. Ze kunnen als apart voorgerecht worden geserveerd of als bijgerecht worden aangeboden - het gerecht is universeel.

Gebruik bij het koken alleen grote aardappelschijfjes, volgens het gezegde 'Groot schip, lange reis' of, zoals ze zeggen: 'Een groot stuk maakt je mond blij', wat passender is. Gebruik de boetes dan voor soep.

Aardappelbootjes met wrongelvulling

Nemen:

  • Aardappelen 2-3 st.
  • Fetakaas - 100 gr.
  • Yoghurt, natuurlijk – 1-2 lepels.
  • Knoflook - 1 teentje.
  • Koriander – 2-3 takjes.
  • Paprika - naar smaak.
  • Zout, zwarte peper.
  • Plantaardige olie – indien nodig.

Stap voor stap recept:

Snijd de aardappelknollen in plakjes van maximaal 1,1-5 cm.

Maak aan één kant roostersneden.

Doe het in een kom, breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet de olie erin. Roeren.

Leg het in één laag op een bakplaat, nadat je eerder een vel perkament hebt gelegd.

Maal de koriander.

Meng kaas, kruiden en natuuryoghurt in een aparte kom. Roeren. Pureer de feta eerst met een vork.

Verdeel het mengsel over de aardappelbereidingen en strijk glad.

Bak in de oven op 190 o C en zet de timer op 20 minuten.

Eet smakelijk!

Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn, en zelfgemaakte aardappelbootjes met zelfgemaakte wrongelvulling zullen je hierbij helpen.

Vorige publicatie: Aubergines zoals champignons met mayonaise voor de winter

Volgende publicatie: Cheesecakes met zure room en bessen, gebakken in de oven

Gerelateerde publicaties