Kokoswater: hoe gebruik je het?

Kokoswater: hoe gebruik je het?

Kokoswater is een vloeistof die wordt gewonnen uit noten die nog niet rijp zijn. Meestal wordt het gewoon gedronken of gebruikt voor cosmetische doeleinden. Kokoswater, bijgenaamd het levenssap, heeft een uniek effect op zowel huid als haar. Je hoeft alleen maar de juiste recepten te vinden en je bent klaar om effectieve schoonheidsproducten te maken.

Kokoswater is rijk aan vitaminen, aminozuren, kalium, magnesium, enzymen en ascorbinezuur. Zodat het je lichaam kan verzadigen met veel nuttige stoffen, waaronder mineralen en niet alleen, gebruik het op de juiste manier.

Natuurlijk kokoswater: manieren van gebruik

Recept #1: middel tegen roos

Vloeistof gewonnen uit onrijpe kokosnoten helpt roos te elimineren. Het voorkomt ook dat dit probleem zich opnieuw voordoet. Om zo'n effect te bereiken, moet je een natuurlijk masker voor de hoofdhuid maken.

Combineer in een bakje kokoswater (10 theelepels) met arganolie (0,5 theelepels). Meng alles grondig. Wrijf het mengsel in de hoofdhuid met masserende bewegingen. Was je hoofd na 1 uur (niet langer) grondig met shampoo. Dankzij de eliminatie van droogheid en schilfering van de hoofdhuid kun je vervelende jeuk en roos vergeten.

Recept #2: voedend masker

Met behulp van kokoswater kun je je haar gladmaken, het zacht, glad en glanzend maken. Hiervoor nemen we een diepe kom. Meng hierin Griekse yoghurt (100 g) en kokoswater (2 el.).

Masseer de haarwortels met het homogene mengsel. Verdeel de rest van het mengsel gelijkmatig over de hele lengte, met speciale aandacht voor de punten. Spoel het haar na 60 minuten goed uit. Dankzij het laurinezuur, waar kokoswater rijk aan is, wordt het haar zijdezacht en sterk en vermindert het haaruitval.

Recept #3: perfecte scrub

Deze natuurlijke vloeistof helpt bij het wit maken van de huid. Het helpt ook in de strijd tegen ouderdomsvlekken. Om dit resultaat te bereiken en de verhoornde opperhuid voorzichtig te verwijderen, moet je een zelfgemaakte peeling maken.

Giet kokoswater (3 theelepels) in een bakje. Voeg rijstmeel toe (1,5 theelepel). Roer alles tot een homogeen papje. Breng het resulterende product aan op het gezicht. Masseer het zachtjes in de huid voor niet langer dan 3 minuten. Was de aangebrachte samenstelling vervolgens af met warm water en veeg het gezicht droog.

Recept #4: natuurlijke tonic

Kokoswater heeft zelfs zulke geweldige eigenschappen als het vertragen van huidveroudering en het herstellen van de elasticiteit. Om je gezicht frisheid te geven kun je deze vloeistof als tonic gebruiken. Breng het aan op een wattenschijfje en veeg het 's avonds over het gezicht na het verwijderen van make-up en het wassen.

Om thuisverzorgingsproducten te maken op basis van zo'n nuttige vloeistof, hoef je niet op zoek naar onrijpe kokosnoten. Je kunt het immers in een verpakking kopen. Om het maximale voordeel te halen uit het uitvoeren van dergelijke procedures, moet je één nuance onthouden. Gebruik kokoswater direct nadat je de verpakking hebt geopend.

De vloeistof mag niet in contact komen met lucht of zonlicht. Onder invloed daarvan zal het snel bederven. Om de heilzame eigenschappen van kokoswater langer te behouden, raden we aan om het in ijsvormpjes te gieten en het naar de vriezer te sturen. Dan kun je 2-3 maanden lang je gezicht afvegen met zulke blokjes (een effectieve tonic).

Vorige publicatie: Wat zijn de voordelen van ramson voor het lichaam?

Volgende publicatie: Mollengrond: hoe te gebruiken

Gerelateerde publicaties