Heerlijke Franse kipfilet met aardappelen in zakjes

Heerlijke Franse kipfilet met aardappelen in zakjes

In zakjes in de oven gebakken kipfilet met aardappelen en groenten is een feestelijk gerecht. Het kan zo geserveerd worden, in zakjes. Hier is een zeer succesvolle versie van het Franse bakken van kippenvlees, aangezien de culinaire wereld niet te streng is en verschillende vrijheden toestaat in het recept en de bakmethode.

In tegenstelling tot de traditionele vind je hier aardappelen en paprika's in plaats van tomaten, en ook een zak die de hoofdtaak vervult: het helpt de droge borst de sappen van de overige ingrediënten te laten weken. Bovendien geeft het het gerecht een bijzondere uitstraling.

Heerlijke Franse kipfilet met aardappelen in zakjes

Nemen:

  • Aardappelen - 300 gr.
  • Kipfilet – 300 gr.
  • Paprika - 1 st.
  • Wortelen - 1 st.
  • Ui – 2 koppen.
  • Ingelegde komkommers – 100 gr.
  • Zure room – 100 gr.
  • Mozzarella – 100 gr.
  • Plantaardige olie - 10 ml.

Stap voor stap recept:

Schil de aardappelknollen en snijd ze in plakjes.

Snij het perkamentpapier in vierkanten, afhankelijk van het aantal porties. Druppel een beetje olie in het midden en verdeel het.

Maak iets uit de cirkels dat op een bloem lijkt. Eén cirkel bevindt zich in het midden, de rest overlapt elkaar enigszins en omlijst deze.

Snij het kapje van de rode paprika af, verwijder voorzichtig de zaadjes en laat de vliezen zitten. In rondjes snijden.

Leg een cirkel op de aardappelen.

Snijd de kipfilet in medaillons, afhankelijk van het aantal porties.

Bedek met folie en klop lichtjes met een hamer. Zout en peper het vlees.

Leg deze bovenop de paprika, zoals op de foto.

Snijd de ui in halve ringen en bak tot ze transparant zijn in een koekenpan.

Voeg fijn geraspte wortels toe. Bak samen 5-7 minuten tot de groenten bruin zijn.

Rasp de augurken fijn, doe ze in een koekenpan en bak nog 2-3 minuten.

Laat iets afkoelen en bedek de borst, plaats er een lepel bovenop.

Vervolgens komt zure room.

Het ontwerp wordt compleet gemaakt met geraspte mozzarella.

Breng de uiteinden van het perkament bovenaan samen en knoop vast. Plaats in het middelste rek van de oven, voorverwarmd tot 180°C. Bereidingstijd: 40 minuten.

Eet smakelijk!

Ik neem geen afscheid, ik wacht tot je me bezoekt, ik beloof je dat ik je heerlijk eten zal blijven geven. Eet smakelijk, moge elke dag vreugdevol zijn en help u met deze zelfgemaakte bereiding.

Vorige publicatie: Radijs, radijs of daikon? Wat zijn deze hartige groenten en waarin verschillen ze?

Volgende publicatie: Adjika in het Georgisch - 3 beste recepten voor de winter

Gerelateerde publicaties