Wat zijn de voordelen van ramson voor het lichaam?

Wat zijn de voordelen van ramson voor het lichaam?

Kurkuma, ook bekend als wilde knoflook en beerui, begint in de lente te verschijnen. Omdat dit kruid is opgenomen in het Rode Boek van Oekraïne, is het niet toegestaan om het in de bossen te snijden. Wilde knoflook kan echter wel op je perceel worden gekweekt. En je zult dit zeker willen doen, nu je hebt geleerd hoe nuttig ramsons zijn voor het lichaam.

Berenui - een bescheiden kruid dat een verbazingwekkende rijkdom aan nuttige eigenschappen heeft. Hierdoor kan ramson een waardevolle toevoeging aan je dieet zijn. Laten we eens kijken naar een paar manieren waarop ramson een positieve invloed kan hebben op de menselijke gezondheid.

Waar het goed voor is: 5 interessante eigenschappen van ramson

Verbetert het immuunsysteem

© Depositphotos

Wilde knoflook heeft een indrukwekkende reeks nuttige stoffen, waaronder vitamine C, A, K, maar ook kalium, calcium en magnesium. Deze micronutriënten ondersteunen de gezondheid van het immuunsysteem, het hart- en vaatstelsel, de botten en de huid. Daarom is ramson een waardevolle bron van mineralen en vitaminen.

Het heeft een preventieve werking

Berenuien bevatten antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit helpt vroegtijdige celveroudering te voorkomen en vermindert het risico op verschillende ziekten, waaronder kanker en hart- en vaatziekten.

Normaliseert het werk van de maag-darmorganen

Kurkuma is rijk aan voedingsvezels, die helpen om het werk van het maag-darmkanaal te verbeteren. Regelmatige consumptie van dergelijke groenten helpt constipatie te voorkomen, de spijsvertering te verbeteren en een gezonde darmflora te behouden.

Verlaagt slecht cholesterol.

Studies tonen aan dat ramsons alicine bevatten. Deze stof helpt de bloedvaten te verwijden en de bloedsomloop te verbeteren. Wilde knoflook helpt ook het slechte cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Onderhoudt een gezonde huid

© Stortingsfotos

Omdat ramson een grote hoeveelheid vitamine C bevat, bevordert het de verbeterde productie van collageen. Dit speelt al een actieve rol bij het verbeteren van de conditie van de huid en vertraagt ook het verouderingsproces.

Dergelijke groenten opnemen in je dagelijkse dieet kan veel voordelen voor je gezondheid opleveren. Maar, zoals elk product, heeft ramson contra-indicaties voor consumptie. Artsen adviseren om gerechten met wilde knoflook te weigeren aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Het moet ook worden uitgesloten van het menu van mensen die allergisch zijn voor verwante planten (bijvoorbeeld uien, knoflook of prei).

Mensen met aandoeningen aan het maag-darmkanaal mogen ook niet op deze groenten liggen. Overigens hebben we je eerder verteld hoe je felgekleurde aardappelen met ramson kunt koken. Als je geen contra-indicaties hebt voor het gebruik ervan, probeer dan zeker dit recept.

Vorige publicatie: Hortensia's bemesten: natuurlijke remedies

Volgende publicatie: Kokoswater: hoe gebruik je het?

Gerelateerde publicaties