3 populairste Italiaanse pastarecepten. Een stevige lunch bereiden in het Italiaans

3 populairste Italiaanse pastarecepten. Een stevige lunch bereiden in het Italiaans

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn gevarieerde gerechten en pasta neemt een bijzondere plaats in dit culinaire erfgoed in. Pasta wordt in Italië bereid volgens vele recepten, die elk hun eigen kenmerken en smaakaccenten hebben.

Hier zijn drie van de populairste Italiaanse pastarecepten die perfect zijn voor een stevige lunch.

Pasta Carbonara

Ingrediënten:

  • 400 g spaghetti
  • 150 g pancetta of spek
  • 2-3 eierdooiers
  • 1 ei
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie

Voorbereiding:

  1. Kook de pasta: Breng water aan de kook in een grote pan, voeg zout toe en kook de spaghetti al dente (iets niet gaar). Giet af en bewaar wat vocht voor de saus.
  2. Saus maken: Snijd de pancetta of het spek in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met olijfolie knapperig. Voeg gehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten.
  3. Bereiding van het mengsel: Klop in een aparte kom de eieren met geraspte Parmezaanse kaas. Voeg wat gemalen zwarte peper toe.
  4. Ingrediënten combineren: Meng de bereide pasta met gebakken pancetta en knoflook. Haal de pan van het vuur en roer de pasta snel door het eimengsel tot de eieren roerei zijn en de saus gelijkmatig over de pasta is aangebracht. Voeg indien nodig een beetje pastavloeistof toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveer: Serveer de Carbonara-pasta warm, gegarneerd met extra geraspte Parmezaanse kaas en gemalen zwarte peper.

Pasta Bolognese

Ingrediënten:

  • 400 g tortiglioni of ander soort pasta
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomaten uit blik
  • 2 eetl. lepels tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor erbij

Voorbereiding:

  1. Pasta koken: Kook de pasta in kokend gezouten water al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Bereiding van de saus: Fruit in een koekenpan met olijfolie de gesnipperde ui, wortels en bleekselderij tot ze zacht zijn. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg vlees en saus toe: Voeg gehakt toe, kook tot het bruin is, voeg dan tomatenpuree en tomaten uit blik toe. Voeg rode wijn toe (indien gebruikt), breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus 30-40 minuten sudderen tot hij dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Ingrediënten combineren: Meng de bereide pasta met de saus en meng goed.
  5. Serveer: Serveer de Bolognese pasta warm, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas erover.

Pesto-pasta

Ingrediënten:

  • 400 g penne of andere pasta
  • 2 kopjes verse basilicumblaadjes
  • 1/2 kop pijnboompitten
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kop olijfolie
  • Zout en gemalen zwarte peper naar smaak

Voorbereiding:

  1. Bereiding van pasta: pijnBreng het water in een pan aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta al dente. Giet af en bewaar wat vocht voor de saus.
  2. Zo maak je de pesto: Meng de basilicum, pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en knoflook in een blender of keukenmachine. Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het mengsel glad is. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Ingrediënten combineren: Meng de bereide pasta met de pesto en voeg indien nodig een beetje pastavloeistof toe om de gewenste consistentie van de saus te bereiken.
  4. Serveer: Serveer de pesto warm, eventueel bestrooid met extra geraspte Parmezaanse kaas en gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

Deze drie Italiaanse pastarecepten zijn klassiekers die nooit uit de mode zullen raken. Ze zijn gemakkelijk te bereiden, maar tegelijkertijd rijk aan smaak en aroma die kenmerkend zijn voor de Italiaanse keuken. Probeer ze allemaal en geniet thuis van de authentieke smaak van Italië.

Vorige publicatie: De beste groenten voor het inblikken in de herfst. Tomaten, bonen en zelfs broccoli

Volgende publicatie: Het bereiden van de beroemde Franse uiensoep. Iets over de herkomst en het recept

Gerelateerde publicaties