Hoe kook je babybroccoli met steel? Verschillende opties

Hoe kook je babybroccoli met steel? Verschillende opties

Jonge babybroccoli heeft zachte stengels die bij de roosjes kunnen worden gebruikt. Het kan op verschillende manieren worden bereid om de frisse smaak en knapperige textuur te behouden.

Hier zijn enkele eenvoudige recepten:

1. Blancheren en braden

Deze methode behoudt de levendige groene kleur en voegt een lichte knapperigheid toe.

Ingrediënten:

  • 300 g babybroccoli
  • 2 eetl. lepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Kook gezouten water in een grote pan.
  2. Dompel de babybroccoli 2-3 minuten onder in kokend water en doe hem dan onmiddellijk in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te behouden.
  3. Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de geblancheerde babybroccoli toe aan de pan en kook 3-5 minuten tot ze lichtbruin en zacht maar nog steeds knapperig zijn.
  5. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap voor de frisheid. Serveer onmiddellijk.

2. Bakken in de oven

Geroosterde babybroccoli heeft een aangename, licht nootachtige smaak.

Ingrediënten:

  • 300 g babybroccoli
  • 2 eetl. lepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel gemalen knoflook of rode peper (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de babybroccoli op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en kruiden.
  3. Rooster 15 tot 20 minuten, één keer draaien, tot de broccoli knapperig en lichtbruin is.
  4. Serveer als bijgerecht of op zichzelf.

3. Stomen

Door te stomen blijven de voedingsstoffen behouden en wordt babybroccoli zacht en sappig.

Ingrediënten:

  • 300 g babybroccoli
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie of boter om te serveren

Voorbereiding:

  1. Doe de babybroccoli in een stoompan of zeef boven kokend water.
  2. Stoom 5-7 minuten tot de broccoli gaar is.
  3. Serveer met zout, peper en een beetje boter.

4. Roosteren met sesamzaadjes

Babybroccoli met sesamzaadjes is een heerlijke en smaakvolle optie.

Ingrediënten:

  • 300 g babybroccoli
  • 2 eetl. lepels sesamolie
  • 1 eetl. lepel sojasaus
  • 1 eetl. lepel sesamzaadjes
  • Knoflook en gember (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Verhit sesamolie in een koekenpan.
  2. Voeg gehakte knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
  3. Voeg de babybroccoli toe en bak op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten.
  4. Voeg als laatste sojasaus en sesamzaadjes toe. Roer en serveer.

Met deze recepten kun je genieten van de smaak van babybroccoli terwijl je de stengels gebruikt, die extra textuur en voedingsstoffen toevoegen.

Vorige publicatie: Gezond herfstvoedsel: wat te eten om de gezondheid en immuniteit te verbeteren

Volgende publicatie: De beste groenten voor het inblikken in de herfst. Tomaten, bonen en zelfs broccoli

Gerelateerde publicaties