Hortensia's bemesten: natuurlijke remedies

Hortensia's bemesten: natuurlijke remedies

Als hortensia's beginnen te bloeien, worden ze de mooiste decoratie voor de tuin. Hun delicate knoppen zijn urenlang te bewonderen. Maar om zo'n mooie bloei te krijgen, moet je weten welke meststoffen voor hortensia's als de beste worden beschouwd.

Laten we meteen zeggen dat dit geen winkelmeststoffen zijn. In de lente heeft de hortensia natuurlijke meststoffen nodig. Ze helpen de plant te verzadigen met alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een prachtige bloei. Wie had gedacht dat gewoon voedselafval deze taak het beste aankan.

Natuurlijke voedingsstoffen voor hortensia's: top 3

Koffiedik

Zo'n organische meststof helpt om hortensia's te voorzien van de benodigde hoeveelheid stikstof. Als gevolg van het gebruik ervan begint de hortensia sneller te groeien en wordt de kleur van de knoppen veel helderder en meer verzadigd. Koffiedik helpt ook om de structuur van de grond te verbeteren, water vast te houden en een gezonde microflora te behouden. En cafeïne, dat deel uitmaakt van de samenstelling, werkt als een natuurlijk stimulerend middel dat helpt om nuttige micro-elementen sneller op te nemen. Zoals je ziet, zijn er veel redenen om de grond niet weg te gooien, maar te gebruiken als supplement.

Eierschalen

De schalen van kippeneieren zijn voedselresten die ook als meststof voor hortensia's kunnen worden gebruikt. Het helpt de plant om nuttige stoffen en water beter op te nemen uit de grond. Hierdoor bloeien hortensia's uitbundiger. Om eierschalen te gebruiken, moet je ze tot poeder vermalen en vervolgens rond de struiken gieten. Het belangrijkste - houd rekening met één punt. De schaal mag alleen van rauwe eieren worden genomen, niet van eieren die een hittebehandeling hebben ondergaan. Alleen dan kan het de grond verzadigen met calcium en andere belangrijke elementen voor de actieve ontwikkeling van hortensia.

Schil van citrusvruchten

Sinaasappelschillen bevatten kalium, fosfor en stikstof. Deze stoffen helpen niet alleen om de groei van hortensia te verbeteren, maar ook om de knopvorming op gang te brengen. Om de citrusschil goed te gebruiken, moet je hem eerst goed drogen. Deze stap helpt de ontwikkeling van schimmel te voorkomen. Het is de moeite waard om te weten dat een ander zuur voedselafval - ananasschil - dezelfde nuttige eigenschappen heeft. Gebruik zowel deze als sinaasappelschil om de bloei van hortensia's te verbeteren.

Gooi culinair afval niet gedachteloos weg. Want ze kunnen dienen als een prachtige natuurlijke meststof voor hortensia's in je tuin. Een minimum aan geld en een maximum aan voordelen voor de plant!

Vorige publicatie: Haring en makreel: hun voordelen voor de gezondheid

Volgende publicatie: Wat zijn de voordelen van ramson voor het lichaam?

Gerelateerde publicaties