Bongiorno, katten!
Ik ben dol op het plukken van paddenstoelen! Als kind leek het iets magisch. Vooral toen papa, nadat hij een paddenstoel had gevonden, zei: "Het ruikt hier naar paddenstoelen" en je blij naar de paddenstoelenplaats rent. En zo groeide ik op - bovendien kreeg ik een voorliefde voor het koken van paddenstoelen. Dit recept bevat ook mijn nieuwe liefde: ricotta)
Laten we snel een eenvoudig te bereiden en snel te eten cantharellendiner bereiden!
Ingrediënten:
- Cantharellen ~200 g
- Ricotta 200 g
- Uien 1 middelgrote ui
- Spinazie ~80 g
- Knoflook 1 teentje
- Couscous ~200 g
- Zout, peper, plantaardige olie
Laten we aan de slag gaan!
Zet de koekenpan op laag vuur, voeg ~1 theelepel plantaardige olie en knoflook toe, in plakjes gesneden.
Pel en snipper de ui.
Was de cantharellen goed en doe ze samen met de uien in de koekenpan. Maak het vuur medium. Voeg al roerend zout en peper toe. Kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 12-15 minuten.
Terwijl de cantharellen braden, bereidt u de couscous. Giet kokend water gemengd met zout of kruiden over de couscous. Je hebt 400 ml water nodig (voor 1 volume couscous - 2 volumes vloeistof). Zodra de couscous al het water heeft opgenomen, is hij klaar.
In plaats van zout en kruiden voeg ik soms 1 Maggi/Gallina Blanca kippenbouillonblokje toe
Laten we terugkeren naar de vossen. Neem de ricotta en doe deze samen met de uien en cantharellen in de koekenpan. Voeg daar ~200 ml water toe. Af en toe roeren.
Voeg na 5 minuten de spinazie toe aan de saus.
Laat nog ongeveer 5 minuten sudderen. De saus is klaar!
Serveer de meest delicate cantharellensaus op een bedje van couscous, gegarneerd met kruiden of kruiden.
Ben je zo dol op cantharellen dat dit recept niet genoeg was? Dan deel ik een recept voor superlekkere pizza met cantharellen en gerookte kip.
Eet smakelijk!