Wat gebeurt er als je halva aan koffie toevoegt?

Wat gebeurt er als je halva aan koffie toevoegt?

Wist je dat modieuze raf met halva gemakkelijk en eenvoudig thuis kan worden bereid? Het zal net zo lekker zijn, alleen goedkoper. En misschien nog wel lekkerder: thuis koken we immers precies zoals wij het lekker vinden! Je kunt meer halva en minder koffie toevoegen (of andersom). Toen ik dit drankje voor het eerst zag in een koffieshop, was ik ook verrast. Maar je hoefde het maar één keer te proberen... Dit is nu liefde!

Wat je nodig hebt:

halva (welke soort dan ook, ik gebruikte sesam) - 60 g room - 100 ml koffie - 100 ml

Hoe te koken:

Wij zetten koffie op elke manier die voor u geschikt is (koffiezetapparaat, Turk, koffiezetapparaat - het maakt niet uit);

Breng de room aan de kook. Je kunt het op het fornuis doen, je kunt het in de magnetron doen. Doe de halva in een blenderkom, voeg een beetje hete room toe en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.

De mate van “homogeniteit” kunt u zelf regelen. Je kunt kleine stukjes halva achterlaten zodat je ze kunt voelen (ik vind het nog lekkerder);

Bijna klaar! Nu stellen we ons drankje samen: giet hete koffie in een mooie mok en room vervolgens af met halva.

Eet smakelijk!

Vorige publicatie: Waarom ik nooit jam maak voor de winter en het als een overblijfsel uit het verleden beschouw

Volgende publicatie: Welke Russische gerechten eten we verkeerd?

Gerelateerde publicaties