Haring en makreel: hun voordelen voor de gezondheid

Haring en makreel: hun voordelen voor de gezondheid

Meestal horen we over hoe nuttig rode vis is en welke positieve eigenschappen het heeft. Maar niet iedereen kan zich het frequente gebruik ervan veroorloven vanwege de bijtende prijs. Er zijn echter twee soorten vis die niet minder populair zijn en waarvan de prijs niet zo exorbitant hoog is. Laten we eens bespreken wat het nut is van haring en makreel voor ons lichaam.

Zowel de eerste als de tweede vis heeft een positief effect op onze gezondheid. Waarover precies, vertellen we je in het materiaal van vandaag. Leer meer over de nuttige eigenschappen van haring en makreel en de regels voor de consumptie ervan.

De gezondheidsvoordelen van haring en makreel

Zorgen voor een gezond hart

© Depositphotos

Beide vissen, makreel en haring, zijn uitstekende bronnen van vetzuren. Ze spelen een niet te verwaarlozen rol bij het gezond houden van hart en bloedvaten. Omega-3 helpt het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Deze zuren verminderen ook het risico op hart- en vaatziekten en beroertes.

Voordelen voor andere lichaamssystemen

Naast omega-3 zijn haring en makreel ook rijk aan eiwitten, die essentieel zijn voor celgroei en herstel in het lichaam. Deze vissen bevatten vitamine D en B12, jodium, selenium en andere sporenmineralen die helpen de schildklier, botten en het immuunsysteem gezond te houden.

Een gezond gewicht behouden

© Stortingsfotos

De consumptie van makreel en haring helpt om de kilo's onder controle te houden. Het rijke gehalte aan eiwitten en omega-3 vetzuren helpt bij het krijgen van een verzadigd gevoel na de maaltijd. Dit vermindert de eetlust, wat gunstig is voor het behouden van een gezond gewicht.

Ontstekingspreventie

De omega-3 vetzuren in makreel en haring hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Door ze regelmatig te eten kun je bijvoorbeeld het risico op artritis verminderen. Dit wordt gedaan door ontstekingen in het lichaam te verminderen.

Aanbevelingen voor consumptie

  • Probeer twee tot drie keer per week makreel en haring in uw dieet op te nemen voor maximale gezondheidsvoordelen.
  • Kies voor verse of bevroren vis in plaats van vis uit blik met toegevoegde conserveringsmiddelen.
  • Geef de voorkeur aan koken, bakken, grillen of stomen om de voedingsstoffen te behouden.

Makreel en haring kunnen aanzienlijk bijdragen aan je gezondheid. Neem deze smakelijke voedingsmiddelen vandaag nog op in je dieet om te genieten van alle gezondheidsvoordelen van deze zeevruchten.

Vorige publicatie: Hoe tulpen beschermen tegen ongedierte

Volgende publicatie: Hortensia's bemesten: natuurlijke remedies

Gerelateerde publicaties