In plaats van aardbeien kun je andere bessen nemen, weet je) Frambozen, krenten, pruimen - experimenteer!
Wat je nodig hebt:
(Voor de aardbeienlaag) aardbeien - 200 g suiker - 1 el zetmeel - 1 opgehoopte tl (voor de kwarklaag) kwark - 600 g suiker - 3 el zure room - 200 eieren - 3 zetmeel - 1 opgehoopte el Als het deeg vloeistof, je kunt 2-3 eetlepels bloem toevoegen
Hoe te koken:
Was de aardbeien, verwijder de steeltjes, meng met suiker en zetmeel en maal tot puree;
Klop voor het deeg de eieren lichtjes met suiker en voeg dan de overige ingrediënten toe;
Giet het deeg in de ovenschaal
Giet de aardbeienlaag op het deeg;
Zet in een voorverwarmde ruimte op 170 graden. en kook ongeveer 40 minuten. Laat afkoelen en haal uit de vorm (als je hem meteen aansnijdt is hij ook lekker, maar de cheesecake valt dan uit elkaar)
Ik ben erg benieuwd naar jouw feedback! Geniet van je thee!