Deze smaakmaker maak ik zeker elke zomer! Ik gebruik cantharellen of eekhoorntjesbrood. Ik vind ze het leukst.
Het resultaat is een zeer aromatisch champignonpoeder, dat vervolgens aan verschillende gerechten (bijvoorbeeld pasta of sauzen) kan worden toegevoegd.
Hoe te koken:
We nemen paddenstoelen (in mijn geval cantharellen), wassen ze goed en deppen ze droog;
We drogen het in een speciale droger of in de oven (temperatuur is ongeveer 50-60 graden, het kostte me een nacht om te drogen. De champignons moeten volledig droog zijn!
Als er vocht achterblijft, kan er tijdens opslag schimmel ontstaan. Ik heb dit al eerder meegemaakt, herhaal mijn fouten niet!
Maal droge champignons in een blender:
Klaar!
Bewaar champignonpoeder in een droge pot met deksel op een donkere, droge plaats.
En nog iets belangrijks: nadat je dit champignonpoeder aan een gerecht hebt toegevoegd, moet het een hittebehandeling ondergaan.
Als het een saus is, kook deze dan een paar minuten. Het eten van rauwe champignons is erg gevaarlijk!
Eet smakelijk!