Zelfgemaakte mayonaise in 5 minuten: hoe maak je het heerlijk (het eenvoudigste en snelste recept)

Zelfgemaakte mayonaise in 5 minuten: hoe maak je het heerlijk (het eenvoudigste en snelste recept)

Het eenvoudigste recept dat mogelijk is. Dus als je gerechten bereidt op basis van mayonaise, probeer dan zeker je eigen natuurlijke variant te maken.

Recept:

  • plantaardige olie (geraffineerd) - 180 g.
  • ei - 1 st. (of 2 dooiers)
  • mosterd - 1 theelepel.
  • citroensap - 1 theelepel. (of azijn 9%)
  • zout - 1/2 theelepel.
  • suiker - 1/2 theelepel.

‍Hoe te koken:

1 zeer belangrijke regel: alle producten moeten op kamertemperatuur zijn. Ik raad je aan om de eierschaal grondig te wassen met water en zeep.

Giet plantaardige olie in een kom of pot, breek er een ei in (het is wenselijk dat de dooier intact blijft) en voeg dan zout en suiker, mosterd en citroensap toe.

We laten de blender rechtstreeks op de dooier zakken, zodat deze zich in het midden onder het mondstuk bevindt, en drukken hem naar de bodem zonder de blender op te tillen, we beginnen op maximale snelheid te kloppen totdat we mayonaise zien.

We mogen in geen geval de blender verwijderen of van de bodem van de beker afscheuren. Wanneer de mayonaise dikker begint te worden en het grootste deel al opgeklopt is, dan is het mogelijk om onze mayonaise verder op te kloppen met bewegingen van boven naar beneden en gelijkmatig.

Alles wordt ongeveer 1 minuut goed geslagen. Doe de bereide mayonaise in een geschikte pot en zet deze in de koelkast. Het wordt twee, maximaal drie dagen bewaard. Mayonaise met toevoeging van azijn gaat langer mee.

Van de aangegeven hoeveelheid ingrediënten haalde ik 240 gram mayonaise. Als je mayonaise erg dik is, voeg dan een of twee eetlepels warm water toe.

Deze mayonaise kan niet alleen worden gebruikt voor het bereiden van salades, maar ook voor het bereiden van warme vleesgerechten. De hoeveelheid zout, mosterd en citroensap kun je naar eigen smaak aanpassen.

Vorige publicatie: Een eenvoudige manier om sappige kipfilet te bereiden: een goed recept voor elke dag

Volgende publicatie: Zelfgemaakte kipburgers in een handomdraai: het is ongelooflijk lekker (wij koken het als tussendoortje)

Gerelateerde publicaties