Een eenvoudige manier om sappige kipfilet te bereiden: een goed recept voor elke dag

Een eenvoudige manier om sappige kipfilet te bereiden: een goed recept voor elke dag

Vrienden, groeten aan iedereen. Vandaag laat ik je zien hoe je kipfilet gemakkelijk en snel kunt bereiden door deze in een koekenpan te bakken. Door het paneren is de borst sappig van binnen en snel gaar.

Wat je nodig hebt:

  • kipfilet ~ 800 g.
  • sojasaus - 3 el.
  • broodkruimels
  • kruiden - naar smaak

‍Hoe te koken:

Neem de borstfilet, ik heb hem eerst gewassen en afgedroogd met een handdoek. We moeten het in de lengte doormidden snijden, zodat de stukken even dik zijn. Hetzelfde doen we met de rest van de borsten.

Vervolgens moet je het aan beide kanten met een hamer door de zak of door de film slaan. We plaatsen onze gehakte kipfilet in een diepe kom en ik zal hetzelfde doen met de rest van de stukken.

Nu moeten we elk stuk aan beide kanten peperen, ik voeg ook paprika toe, jij voegt je favoriete kruiden toe. Een beetje paprikapoeder, gedroogde knoflook.

Doe het in een kom, giet de sojasaus erbij, je kunt mayonaise of mosterd toevoegen. Meng alles goed. Het is dus niet nodig om zout toe te voegen, omdat sojasaus zout is.

In deze vorm marineer ik ongeveer een half uur in de koelkast, als je geen tijd hebt, kun je beginnen met frituren.

Nadat onze kip is gemarineerd, neemt u elk stuk en rolt u ze in paneermeel. Er zijn broodkruimels nodig zodat alle sappen in de kip blijven en onze kipfilet sappig wordt.

Je kunt zelf crackers maken of kant-en-klare crackers gebruiken. Giet plantaardige olie in een koekenpan en verwarm deze goed op een zespuntsschaal, ik zet de temperatuur op 5.

De olie moet goed opwarmen, anders wordt onze filet niet zo zacht en mals. We stoppen ons in een koekenpan en bakken een korte tijd, omdat ons vuur hoog is.

Het bakt heel snel, letterlijk zodra het bruin is, draai ik het om naar de andere kant. Voeg indien nodig meer plantaardige olie toe.

Zodra de eerste batch klaar is, legt u deze op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.

Dit recept is een echte levensredder als je geen tijd hebt om te koken. Ik wens jullie allemaal smakelijk eten en tot ziens!

Vorige publicatie: 3 eenvoudige recepten voor kip met aardappelen: alles wordt gekookt in de oven (heerlijke warme gerechten, niemand kan ze weerstaan)

Volgende publicatie: Zelfgemaakte mayonaise in 5 minuten: hoe maak je het heerlijk (het eenvoudigste en snelste recept)

Gerelateerde publicaties