Snelle salade met bonen: erg lekker en goedkoop (in letterlijk minuten bereid)

Snelle salade met bonen: erg lekker en goedkoop (in letterlijk minuten bereid)

Vrienden, groeten aan iedereen. Vandaag maak ik een heerlijke, sappige en voedzame salade met bonen. Alle ingrediënten zijn aanwezig, de bereiding is eenvoudig en snel, letterlijk in 5 minuten. Dit recept is geweldig voor elke dag.

Wat je nodig hebt:

  • ingeblikte rode bonen - 1 blik
  • verse komkommer - 1-2 st. (250 g)
  • kaas - 80 g.
  • crackers - 100 g.
  • mayonaise - 2 el.
  • knoflook - 1 teentje
  • Groenen - optioneel
  • zout, zwarte peper - naar smaak

‍Hoe te koken:

Snij de verse komkommer in middelgrote stukken, ik heb 2 middelgrote stukken van ongeveer 250 gram. Breng over naar een handige container.

Snijd de kaas in kleine blokjes en ook in een kom. Je kunt ook dille of groene uien aan deze salade toevoegen.

Giet al het vocht uit de bonen, spoel ze af onder stromend gekookt water, laat het water weglopen en stuur ze hierheen.

Voeg 100 gram crackers toe, ik heb er eentje gekocht met mierikswortelsmaak, je kunt ze zelf maken.

Het enige dat overblijft is het bereiden van de dressing - pers 1 teentje knoflook door een pers in de mayonaise en voeg een mengsel van paprika's zoals de mijne of gemalen zwarte peper toe.

Mayonaise kan worden vervangen door zure room. Meng en doe het in een kom met al onze ingrediënten. Opnieuw goed mengen en de heerlijke salade is klaar.

Doe over in een slakom en serveer. Het kan worden bereid voor lunch of diner, maar is ook geschikt voor een vakantietafel.

Dit is zo'n eenvoudig, smakelijk, betaalbaar recept en snel klaar te maken. Ik wens jullie allemaal smakelijk eten en tot snel.

Vorige publicatie: Heerlijke chocoladetaart: de cake wordt luchtig, zacht en vochtig (hoeft niet te weken, ik deel het recept)

Volgende publicatie: Dit courgetterecept verraste niet alleen mij: elke zomer maak ik dit heerlijke courgettebroodje klaar (eenvoudig, snel en lekker)

Gerelateerde publicaties